Ruinerweide 20, Ruinen

Ruinerweide 20 Ruinen

Vraagprijs: € 310.000,- k.k. Verkocht onder voorbehoud
Bekijk 44 foto's
Bekijk 44 foto's
Ruinerweide 20
Ruinen
Vraagprijs: € 310.000,- k.k. Verkocht onder voorbehoud

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1890
Perceeloppervlakte: 6000m2
Woonoppervlakte: 151m2
Inhoud: 612m3
Aantal kamers: 5, waarvan 3 slaapkamers

Een mooi gelegen (woon)boerderij met vrij uitzicht op ruim 6.000 m² in een vriendelijk landschap met veel landerijen.

De woonboerderij was tot voor kort in gebruik als melkveebedrijf. De oorspronkelijke boerderij is gebouwd omstreeks 1890 en nadien meermaals verbouwd. In 2006 is de laatste grote verbouwing annex renovatie van het woongedeelte geweest. Hierbij zijn o.a. de gevels en het dak geïsoleerd, is isolerende beglazing aangebracht en is er cv geplaatst. De woonboerderij heeft rondom veel ruimte en een grote tuin.

Situering
De woning ligt op korte afstand van Ruinen, Meppel en Hoogeveen met goede uitvalswegen. Ruinen, een dorp met ca. 3.700 inwoners, is gelegen in de gemeente De Wolden. Het dorp heeft van oudsher een agrarisch karakter. Omliggende dorpen zijn o.a. Ruinerwold, Ansen en Dwingeloo. Nabij het dorp bevindt zich de boswachterij Ruinen het Nationaal Park Dwingelderveld met als publiekstrekker de Schoapskudde van Ruinen. Het dorp staat tevens bekend als toeristisch en heeft diverse primaire levensvoorzieningen zoals o.a. een basisschool, supermarkt, bakkerij, bloemisterij, horecagelegenheden en een rijk verenigingsleven met o.a. voetbal, tennis, volleybal, paardensport en gymnastiek. Voor het voortgezet onderwijs bent u aangewezen op Hoogeveen of Meppel. Beide steden zijn prima bereikbaar zowel per fiets, auto als met het openbaar vervoer. Ook zijn stedelijke voorzieningen zoals theater, ziekenhuis, station etc. in beide steden aanwezig.

Indeling
Entree/hal met meterkast, toiletruimte en toegang tot de ruime woonkeuken voorzien van inbouwapparatuur. De eveneens ruime woonkamer heeft een schouw met elektrische haard en een tuindeur. Zowel woonkamer als keuken geven u een geweldig vrij uitzicht over de landerijen. Op de gehele begane grond ligt een Novilon vloer. Vanuit de hal is eveneens toegang naar de oude badkamer met ligbad, douche en wastafel.
Op de verdieping bevinden zich een overloop met cv-kast en vaste kast, drie slaapkamers van respectievelijk ca. 8, 11 en 17 m² en een badkamer met douchehoek, wastafel en 2e toilet. Middels een vlizotrap komt u op de bergzolder met dakraam.
In de bijkeuken is een wasmachineaansluiting aanwezig en heeft u toegang naar het achterhuis. Daarnaast is in het voorhuis nog een machinekamer gesitueerd die bijvoorbeeld verbouwd kan worden tot een slaapkamer op de begane grond.

De woning is gebouwd met steens muren die van binnen zijn geïsoleerd, een rieten (geïsoleerde) kap op het woongedeelte en asbesthoudende golfplaten op het achterhuis.

Garage annex atelier
Naast de woning staat een fraaie gepotdekselde garage met overkapping en terras voorzien van een vaste trap naar de zolderruimte en een aangebouwd atelier. Dit atelier is geheel geïsoleerd, heeft openslaande deuren en fraai uitzicht naar de tuin en landerijen op het zuiden. Het atelier is voorzien van een cv-installatie, water- en elektriciteitsvoorziening en heeft veel lichtinval. Een prachtige plek om te werken.

Voormalig bedrijfsgedeelte
Het bedrijfsgedeelte van de boerderij is uitgebouwd en voorzien van een Hollandse stal met drijfmest gruppen voor ca. 43 melkkoeien. Het uitgebouwde gedeelte zal in het kader van de Ruimte voor Ruimte regeling worden gesloopt. Dit geldt eveneens voor de openfront jongveestal, de mestsilo en de oudere bijschuren c.q. machineschuren. Het erf is vrijwel geheel verhard met achter op het erf vier kuilplaten, deels van beton en deels van betonklinkers met een totale oppervlakte van ongeveer 550 m². Ook hier is de ruimte voor ruimte regeling op van toepassing.

Ruimte voor Ruimte regeling
Verkoper heeft een principe verzoek ingediend bij de gemeente De Wolden in het kader van de Ruimte voor Ruimte regeling, waarbij de gemeente heeft ingestemd hieraan mee te willen werken. Hiervoor dienen alle bedrijfsgebouwen, inclusief de aangebouwde veestallen aan de boerderij gesloopt te worden en wordt er ten zuidwesten van de huidige boerderij een woonhuis gebouwd.
De nieuwe eigenaar van de bouwkavel gaat op eigen kosten de vrijstaande openfront ligboxenstal slopen. Hiervoor dient de nieuwe eigenaar van de (woon)boerderij toestemming en toegang tot het erf te verlenen. De sloopkosten van de overige voormelde bedrijfsgebouwen komen voor rekening van koper. Deze kosten zijn geraamd op ca. € 25.000,-.

Bestemmingsplan: Buitengebied van de gemeente De Wolden
Bestemming: Agrarisch met waarden, artikel 6
Ruilverkavelingsrente: ca. € 31,- per ha. per jaar, eindjaar 2036.
Oplevering: In overleg.

Omschrijving

Een mooi gelegen (woon)boerderij met vrij uitzicht op ruim 6.000 m² in een vriendelijk landschap met veel landerijen. De woonboerderij was tot voor kort in gebruik als melkveebedrijf. De oorspronkelijke boerderij is gebouwd omstreeks 1890 en... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1890
Perceeloppervlakte: 6000m2
Woonoppervlakte: 151m2
Inhoud: 612m3
Aantal kamers: 5, waarvan 3 slaapkamers
Alle kenmerken »

Video


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com