Ruinerweide 20, Ruinen

Ruinerweide 20 Ruinen

Vraagprijs: € 475.000,- k.k.
Bekijk 54 foto's
Bekijk 54 foto's
Ruinerweide 20
Ruinen
Vraagprijs: € 475.000,- k.k.

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1890
Perceeloppervlakte: 10515m2
Woonoppervlakte: 151m2
Inhoud: 612m3
Aantal kamers: 5, waarvan 3 slaapkamers

Een unieke kans! Vrij wonen, met mogelijkheid tot tweede bouwperceel; 2 woningen dus!

Een mooi gelegen (woon)boerderij, momenteel nog in gebruik als melkveebedrijf, op korte afstand van Ruinen, Meppel en Hoogeveen in een vriendelijk landschap met veel landerijen in de directe omgeving. Het woongedeelte van de gebouwen is goed onderhouden.
De bedrijfsgebouwen met de Hollandse stal zijn verouderd, maar bieden veel mogelijkheden (o.a. VAB).

Het geheel wordt aangeboden op een totale perceeloppervlakte van ca. 10.000 m². Met mogelijkheid/ kans gebruik te maken van de Ruimte voor Ruimte regeling dan zullen er 2 percelen ontstaan, respectievelijk groot ca. 6.000 m² en ca. 4.000 m².

De woonboerderij heeft rondom veel ruimte en een grote tuin. Ook is er de mogelijkheid om aansluitend meer grond aan te kopen (voor en achter huis).

Ruinen, een dorp met ca. 3.700 inwoners, is gelegen in Gemeente De Wolden. Het dorp heeft van oudsher een agrarisch karakter. Omliggende dorpen zijn o.a. Havelte, Ruinerwold en Ansen. Het dorp ligt tegen het Nationaal Park Dwingelderveld aan, met als publiekstrekker de Schoapskudde van Ruinen. Daarnaast ligt de woning op korte afstand van boswachterij Ruinen.
Ruinen is zeer toeristisch en heeft diverse primaire levensvoorzieningen, o.a. supermarkt, bakkerij, bloemisterij, horecagelegenheden en een rijk verenigingsleven met o.a. voetbal, tennis, volleybal, paardensport en gymnastiek.
In Ruinen zelf is een basisschool aanwezig. Ook Koekange en Ruinerwold zijn hiervoor goede opties. Voor het voortgezet onderwijs bent u aangewezen op Hoogeveen en Meppel. Beide steden zijn prima bereikbaar zowel per fiets, auto als met het openbaar vervoer. Ook zijn stedelijke voorzieningen zoals theater, ziekenhuis, station etc. in beide steden aanwezig.

De woonboerderij:
De boerderij is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1890 en nadien meermaals verbouwd, waarbij in 2006 de laatste grote verbouwing annex renovatie (o.a. plaatsing cv) van het woongedeelte is geweest. Hierbij zijn o.a. de gevels en het dak geïsoleerd en is isolerende beglazing aangebracht. De woning is gebouwd met steens muren die van binnen zijn geïsoleerd, een rieten (geïsoleerde) kap op het woongedeelte en asbesthoudende golfplaten op het achterhuis.

Indeling:
Entree, hal met meterkast, toiletruimte, een ruime woonkeuken met moderne keuken voorzien van inbouwapparatuur, een ruime woonkamer met schouw met elektrische haard en met een tuindeur. Op de gehele begane grond ligt een Novilon vloer. Vanuit keuken en woonkamer heeft u prachtig uitzicht over de landerijen. Vanuit de hal is eveneens toegang naar de oude badkamer met ligbad, douche en wastafel. Op de verdieping bevinden zich een overloop met cv-kast en vaste kast, 3 slaapkamers, een badkamer met douchehoek, wastafel en 2e toilet. Middels een vlizotrap komt u op de bergzolder met dakraam.

In de bijkeuken is een wasmachine aansluiting en toegang naar het achterhuis. Daarnaast is in het voorhuis nog een machinekamer die bijvoorbeeld verbouwd kan worden naar slaapkamer op de begane grond.

Garage annex atelier/ werkruimte aan huis:
Naast de woning staat een fraaie gepotdekselde garage met overkapping en terras voorzien van een vaste trap naar de zolderruimte en een aangebouwd atelier. Dit atelier is geheel geïsoleerd, heeft openslaande deuren en fraai uitzicht naar de tuin op het zuiden. Het atelier is voorzien van een cv-installatie, water- en elektriciteitsvoorziening en heeft veel lichtinval. Een prachtige plek om te werken.

Het bedrijfsgedeelte van de boerderij is uitgebouwd en voorzien van een Hollandse stal met drijfmest gruppen voor ca. 43 melkkoeien.

Naast de boerderij staat een moderne open front jongvee stal met ca. 48 plaatsen voor het jongvee. De stal heeft twee afdelingen en is geheel onderkelderd. De kleinere afdeling voor de kleinere kalveren heeft enkele ligboxen, strohokken en enkele eenlingboxen. De grotere afdeling heeft roostervloeren met verhoogde ligplaatsen voor het vee met 27 zwevende afscheidingen. De totale mestopslag capaciteit is ca. 250 m³.

Verder staat op het erf een stalen mestsilo welke gekeurd moet worden voor gebruik en enkele oudere bijschuren c.q. machineschuren.

Het erf is vrijwel geheel verhard met achter op het erf 4 kuilplaten, deels van beton en deels van betonklinkers met een totale oppervlakte van ongeveer 550 m².

Ruimte voor Ruimte regeling:
Verkoper heeft een principe verzoek ingediend bij de Gemeente De Wolden in het kader van de Ruimte voor Ruimte regeling, waarbij gemeente heeft ingestemd hieraan mee te willen werken. Indien u hiervan gebruik wenst te maken dienen alle bedrijfsgebouwen inclusief de aangebouwde veestalling aan de boerderij gesloopt te worden en kan ten zuidwesten van de huidige boerderij een woonhuis worden gebouwd. (zie hiervoor het ingetekende kaartje).

Bestemming:
Bestemmingsplan: Buitengebied van de gemeente De Wolden
Bestemming: Agrarisch met waarden, artikel 6

Ruilverkavelingsrente:
ca. € 31,- per ha. per jaar, eindjaar 2036.

Oplevering:
In overleg.

Omschrijving

Een unieke kans! Vrij wonen, met mogelijkheid tot tweede bouwperceel; 2 woningen dus! Een mooi gelegen (woon)boerderij, momenteel nog in gebruik als melkveebedrijf, op korte afstand van Ruinen, Meppel en Hoogeveen in een vriendelijk landschap met... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1890
Perceeloppervlakte: 10515m2
Woonoppervlakte: 151m2
Inhoud: 612m3
Aantal kamers: 5, waarvan 3 slaapkamers
Alle kenmerken »

Video


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com