Eemster 42, Dwingeloo

Eemster 42 Dwingeloo

Vraagprijs: € 398.500,- k.k.
Bekijk 28 foto's
Bekijk 28 foto's
Eemster 42
Dwingeloo
Vraagprijs: € 398.500,- k.k.

Type object: eengezinswoning, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 10025m2
Woonoppervlakte: 173m2
Inhoud: 652m3
Aantal kamers: 8, waarvan 6 slaapkamers

Hierbij verstrekken wij u geheel vrijblijvend informatie over:
Een mooi vrij gelegen geschakelde bedrijfswoning met voormalige ligboxenstal op ca. 1.00.00 ha. eigen grond. Het geheel bestaat uit een vrij grote bedrijfswoning met 7 slaapkamers en een aangebouwde ligboxenstal, een vrijstaande jongveestal met daarnaast een vrijstaande kapschuur. Eventueel te koop met ca. 2 ha. extra aansluitende grond.

Eemster heeft een hechte dorpsgemeenschap met een b(l)oeiend verenigingsleven en een actieve buurtvereniging. Voor wat betreft de aanvullende voorzieningen als winkels, veearts en landbouwmechanisatie bedrijven e.d. is men aangewezen op de dorpen Beilen of Smilde (6 km.), Dwingeloo (8 km.) en of de grotere centra in Hoogeveen (20 km.) of Assen (23 km.).

De omgeving is toeristisch en erg afwisselend met o.a. het Blauwe Meer, het nabij gelegen Brunstingerveld en het Dwingelderveld met bossen, vennen en uitgestrekte heidevelden die nog worden begraasd door een traditionele schaapskudde en het nog grotere Drentsch Friesche Woud tussen Smilde, Diever en Appelscha.

De boerderij:
De oorspronkelijke woning bij de in 1974 nieuw gebouwde zgn. ruilverkavelings-boerderij is in 2000 verder uitgebouwd met een extra aanbouw op het zuidwesten. De woning is opgezet in spouwsteen, de kap is pannen gedekt, grotendeels voorzien van houten kozijnen met dubbel glas en heeft een cv-installatie met HR combiketel en een rechtstreekse rioolaansluiting.

Indeling:
Zij entree met daarnaast een slaapkamer en daarachter van voor- tot achtergevel de forse (ca. 50 m²) uitgebouwde woonkamer met prachtig uitzicht op de aanliggende eigen landerijen en een schuifpui naar het op het zuidwesten van de woning mooi beschut gelegen buitenterras.
Achter de woonkamer ligt een tweede kleinere beneden slaapkamer met aansluitend tegen de achtergevel de eenvoudig ingerichte woonkeuken. Vanuit de keuken is de doorloop onder plat dak naar de aangebouwde ligboxenstal.
In dit tussenstuk bevinden zich het toilet, de doucheruimte, de meterkast en enige extra kastruimte. Op de verdiepingsvloer zijn 5 slaapkamers van wisselende grootte afgetimmerd.

Voormalige ligboxenstal:
De ligboxenstal, grotendeels van 1974, meet ca. 22 x 35 meter en is opgezet in vrije overspanning d.m.v. gelijmde houten spanten. De stal is gedekt met asbesthoudende golfplaten en is voorzien van een lichtstraat en een open oversteek nok.
De zijmuren zijn halfsteens en boven een meter muur opengemaakt en voorzien van windbreekgaas evt. af te sluiten d.m.v. een afsluitdoek. Het binnen hekwerk en de ligboxen zijn evenals de melkinstallatie inmiddels uit de stal verwijderd.

Op het bedrijf is een eigen waterbron als drinkwatervoorziening aanwezig, zowel voor in de stal als in het voorste gedeelte van de huiskavel die is voorzien van kunststof drinkwaterbakken.

Jongveestal annex garage:
Dwars op de ligboxenstal is in 2004 een vrijwel volledig onderkelderde jongveestal bijgebouwd van ca. 14 x 38 meter. Tegen de voorgevel is een autogarage van 4 x bijna 5 meter ingebouwd met daarnaast een compacte werkplaats en twee separate jongvee opfokruimtes en een ruime groepshuisvesting.

Achter deze afsluitbare jongveestal is in lengte opstelling de open front jongveestal aangebouwd van 14 x 20 meter met een overstek van 3,65 meter boven de open voergang. In dit stalgedeelte staan 35 jongveeboxen opgesteld in oplopende breedtemaat: ( 10 x 0,8 m., 10 x 0,9 m. en 15 x 1,1 meter).

De jongveestal is opgezet in stalen spanten, deels in spouwmuur, deels afgedicht met damwand. De garage en het voorste deel van de stal is bezolderd en in gebruik als stro- en hooiopslag, het dak is asbestvrij.

Kapschuur:
Naast de ligboxenstal staat nog een oudere houten, uitgebouwde, voormalige kapschuur van 9 x 15 meter. De schuur is traditioneel gebouwd, opgezet in een vierkant houten stiepverband en is gedekt met asbesthoudende golfplaten. In de schuur is een krachtvoer annex kunstmestsilo ingebouwd. Verder is deze onverharde schuur in gebruik voor de opslag van stro en zakgoed en de stalling van landbouwwerktuigen.

Mestsilo:
Achter op het erf is in 1990 achter de ligboxenstal, verscholen in de groenstrook, een stalen mestsilo bijgebouwd van 650 m³. Deze is voorzien van een spankap en de benodigde afsluiters en kan vanuit de ligboxenstal vrij eenvoudig worden vol en leeg gepompt.

Erfverharding en kuilvoeropslag:
Het erf is via twee uitwegen goed ontsloten vanaf de openbare weg.
Ook tussen de stallen en de kuilvoer opslagplaatsen is een goede en ruime erfverharding aanwezig die voornamelijk bestaat uit betonklinkers.

Het geheel ligt op een agrarisch bouwblok van ca. 1 ha. en is ook uitstekend geschikt als jongvee opfokbedrijf. Indien gewenst kan nog ca. 1 á 2 ha. aanliggende landbouwgrond worden bijgekocht.

De woning ligt in een typisch Drents zandweide- en akkerbouwgebied, bijna aan het einde van de oorspronkelijke verbindingsweg tussen Eemster en de Beilervaart met in de directe omgeving “op de streek” vrijwel uitsluitend agrarische bedrijven. Het betreft meest melkveebedrijven en enige grootschalige akkerbouw- en bloembollenbedrijven.

Bestemmingsplan:
Het object is gelegen in het bestemmingsplan ”Buitengebied” van de gemeente Westerveld.
De bestemming: “Agrarisch -1 artikel 3”. Met functieaanduiding grondgebonden agrarisch bedrijf met een ruim agrarische bouwblok.

Aanvaarding:
In overleg.

Omschrijving

Hierbij verstrekken wij u geheel vrijblijvend informatie over: Een mooi vrij gelegen geschakelde bedrijfswoning met voormalige ligboxenstal op ca. 1.00.00 ha. eigen grond. Het geheel bestaat uit een vrij grote bedrijfswoning met 7 slaapkamers en een... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: eengezinswoning, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 10025m2
Woonoppervlakte: 173m2
Inhoud: 652m3
Aantal kamers: 8, waarvan 6 slaapkamers
Alle kenmerken »

Video


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com