Kerkweg 42en 40, Tiendeveen

Kerkweg 42en 40 Tiendeveen

Vraagprijs: € 469.500,- k.k.
Bekijk 49 foto's
Bekijk 49 foto's
Kerkweg 42en 40
Tiendeveen
Vraagprijs: € 469.500,- k.k.

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 5960m2
Woonoppervlakte: 154m2
Inhoud: 678m3
Aantal kamers: 4, waarvan 3 slaapkamers

Een mooi vrij gelegen vrijstaande woonboerderij met schuren op een kavel van 3.270 m², met aansluitend een bouwkavel voor een vrijstaand woonhuis, groot 2.690 m², totaal groot 5.960 m², plaatselijk bekend Kerkweg 42 (woonboerderij) en Kerkweg 40 te Tiendeveen. Zeer geschikt voor ouders met kinderen, en/of om mantelzorg te verlenen, etc. etc.

De woonboerderij tezamen met de bouwkavel voor een woning zijn gelegen in het buitengebied van de gemeente Hoogeveen. Op korte afstand bevindt zich een 18-holes golfbaan; genaamd Martensplek (72 par) en meerdere natuurgebieden, zoals het Mantingerzand; ideaal om te wandelen en te fietsen! Voor de dagelijkse voorzieningen kunt u terecht in Noordscheschut, gelegen op ca. 5 km. afstand (eveneens voorzien van huisarts en apotheek). Voor de overige voorzieningen kunt u terecht in Hoogeveen, gelegen op ca. 6,5 km. afstand. Tiendeveen is een dorp in de gemeente Hoogeveen. Het dorp heeft ongeveer 800 inwoners en ligt aan het Linthorst Homankanaal. Tiendeveen dankt zijn naam aan een afspraak dat voor een tiende deel turf mocht worden gegraven. Rond 1830 bestond Tiendeveen uit drie veenvelden (‘De Drie Veenen’) die werden afgegraven.

De woonboerderij is gebouwd in 1935/1936. Het woongedeelte is gebouwd van spouwmuren, het achterhuis heeft halfsteensmuren. De muren zijn waar nodig opnieuw gevoegd. Het dak is gedekt met pannen. Op de begane grond in het woongedeelte zijn grotendeels laminaatvloeren aangebracht.
De kozijnen zijn van hardhout met dubbele beglazing. In ca. 2015 is de woonboerderij buitenom geschilderd. De verwarming en warmwatervoorziening wordt geregeld middels een Nefit Topline CV-ketel van 2008 (eigendom).
Aan de voorzijde bevindt zich een kunststof topgevel.
Er is een schotelantenne aansluiting aanwezig.

Indeling: gang met zijentree en trap naar de verdieping.
Aan de linkerzijde bevindt zich de keuken, met een witte inbouwkeuken, voorzien van gaskookplaat, afzuigkap, koelkast, nieuwe vaatwasser en oven. Via de keuken is de woonkamer te bereiken, die geheel aan de voorzijde van de woning ligt, met een fraai, vrij uitzicht, balkenplafond en elektrameter.
Via voornoemde entree is de slaapkamer te bereiken, voorzien van laminaatvloer en drie vaste kasten, een bijkeuken, de badkamer, voorzien van douchecabine met wastafel, ligbad en wastafel en een separate toiletruimte.
Op de verdieping boven het woongedeelte bevindt zich een overloop alsmede twee slaapkamers.

De bijkeuken geeft toegang tot het achterhuis, waar zich bergruimte bevindt, een ruimte voor de CV-ketel, een trap naar de kelder, alsmede een trap naar de verdieping boven het achterhuis, waar zich een droogzolder bevindt.

Achter de boerderij bevindt zich houten schuurruimte gedekt met asbestvrije golfplaten, bestaand uit verschillende delen, met bergingen, een garage en paardenstallen. Aan de voorzijde van deze schuurruimte bevindt zich een hondenren.

Op het naastgelegen perceel staat een vrijstaande houten schuur gedekt met dakpannen, met aansluitend een kippenren, gedekt met metaal damwandplaten.
Op dit perceel stond tot een paar jaar geleden nog een woning die is afgebroken. Hier mag volgens de gemeente Hoogeveen een vrijstaand woonhuis gebouwd worden van maximaal 200 m² en bijgebouwen van maximaal 200 m².

Verder is aanwezig een moestuin, een bomensingel, een ruim gazon en een door bomen omzoomd weiland.
Er is een eigen bron aanwezig voor de tuin.

De bijbehorende grond bestaat uit stuifzand.

Naam bestemmingsplan: Buitengebied Noord Hoogeveen 2018
Bestemming: Besluit-vlak Agrarisch-1, Besluit-vlak landschapsbouw, Besluit Subvlak Wonen 1
Oplevering: in overleg

Omschrijving

Een mooi vrij gelegen vrijstaande woonboerderij met schuren op een kavel van 3.270 m², met aansluitend een bouwkavel voor een vrijstaand woonhuis, groot 2.690 m², totaal groot 5.960 m², plaatselijk bekend Kerkweg 42 (woonboerderij) en... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 5960m2
Woonoppervlakte: 154m2
Inhoud: 678m3
Aantal kamers: 4, waarvan 3 slaapkamers
Alle kenmerken »

Video


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com