Farmsumerweg 40, Delfzijl

Farmsumerweg 40 Delfzijl

Vraagprijs: € 439.000,- k.k.
Bekijk 48 foto's
Bekijk 48 foto's
Farmsumerweg 40
Delfzijl
Vraagprijs: € 439.000,- k.k.

Type object: eengezinswoning, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 6800m2
Woonoppervlakte: 301m2
Inhoud: 8394m3
Aantal kamers: 6, waarvan 4 slaapkamers

Hierbij verstrekken wij u geheel vrijblijvend informatie over:
De aan de rand van Delfzijl en Appingedam en in het buitengebied gelegen rijksmonumentale “Hoeve Eelwerd”, een Groninger Oldambster type boerderij met aangebouwde schuur, plaatselijk bekend Farmsumerweg 40 te Delfzijl, staand op 6.800 m². In overleg kan meer aansluitende grond worden gekocht.

Delfzijl is een vestingstad in de provincie Groningen, gelegen tussen de Dollard en het Wad. In Noordoost Groningen vervult Delfzijl een centrumfunctie met de meest denkbare voorzieningen.
Het betreft een grote boerderij van het Groninger type met onderkelderd voorhuis. Omlijste ingang in het midden van de boerderij met zesruitsvensters en smalle vensters van de zaadzolder.

De boerderij is gebouwd in 1855, is grotendeels nog in oorspronkelijke staat en is goed onderhouden. Het woongedeelte is in het verleden gemoderniseerd met onder het woongedeelte de originele kelder en een bedrijfsgedeelte de met de oorspronkelijke gebinten, een sporen kap en gedekt met asbestvrije golfplaten (2017), groot ± 20.56 x 38.00 m en
± 680 m² schuurruimte. De aangebouwde bijschuur is ook origineel en in goede staat van onderhoud, groot ± 22.35 x 14.87 m. en ± 330 m².
Verder is er een garage en een stookhok aanwezig.

Indeling:
Een hoofdentree met gang in het midden door de woning en een zij entree, een ruime woonkeuken met vloerverwarming en eenvoudige aanbouwkeuken, een aansluitende badkamer met ligbad en berging, een ruime woonkamer met schouw, een slaapkamer met berging en kastruimte, een bijkeuken met in de gang een toiletruimte en doorgang naar de koestal met inpandige garage. Via een gesloten trapopgang is er toegang tot de verdieping met op de verdieping een overloop met vaste kasten, toilet, 3 slaapkamers en een grote zolder.

De woning is voorzien van centrale verwarming met een nieuwe (2015/jan. 2016) Nefit Topline Aquapower cv-ketel (met energielabel A). De warm water voorziening in de keuken en in het voormalige tanklokaal wordt bediend door een boiler. Dit is gemakkelijk aan de passen naar de nieuwe cv-installatie, verder bevat de boerderij grenenhouten kozijnen en gedeeltelijk dubbel glas. Isolatie is minimaal aanwezig.

De boerderij ligt op een ruime kavel met een eigen oprijlaan met achter de boerderij betonverharding en is geheel asbestvrij.

Ondanks deze buitenlocatie ligt de boerderij binnen 5 fietsminuten van het centrum van Delfzijl en 2 minuten van het centrum van Appingedam, busstation en treinstation welke verbinding geeft met de stad Groningen.

Eventueel is er extra aansluitende grond bij te kopen.

Bestemming: Agrarisch-Wierdenlandschap 1 met dubbelbestemming Waarde – Archeologie 4

Ruilverkavelingslasten: n.v.t.

Oplevering: in overleg

N.B. Deze gegevens worden u zonder enige verplichting onzerzijds verstrekt.

Omschrijving

Hierbij verstrekken wij u geheel vrijblijvend informatie over: De aan de rand van Delfzijl en Appingedam en in het buitengebied gelegen rijksmonumentale “Hoeve Eelwerd”, een Groninger Oldambster type boerderij met aangebouwde schuur, plaatselijk bekend Farmsumerweg 40... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: eengezinswoning, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 6800m2
Woonoppervlakte: 301m2
Inhoud: 8394m3
Aantal kamers: 6, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »

Video


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com