Lhee 12, Dwingeloo

Bekijk 52 foto's
Bekijk 52 foto's
Lhee 12
Dwingeloo
Verkocht

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1899
Perceeloppervlakte: 7100m2
Woonoppervlakte: 250m2
Inhoud: 1787m3
Aantal kamers: 7, waarvan 5 slaapkamers

Hierbij verstrekken wij u geheel vrijblijvend informatie over:
Een zeer mooi in het buurtschap Lhee nabij Dwingeloo gelegen sfeervol verbouwde woonboerderij met paardenboxen, paardenbak en weiland, gelegen op loopafstand van het Nationaal Park Het Dwingelderveld. De woning staat op 7.100 m² grond, plaatselijk bekend Lhee 12 te Dwingeloo.

De woning ligt aan de Es in Lhee en heeft aan de voorzijde een vrij uitzicht over de Es op Dwingeloo. Lhee is een klein buurtschap aan de rand van Dwingeloo, met woningen en prachtige woonboerderijen. Het landschap wordt afgewisseld door kronkelende weggetjes, weilanden, akkers en bomensingels. Het Drentse brinkdorp Dwingeloo kent een diversiteit aan monumentale (woon)boerderijen en de karakteristieke kerk met Siepeltoren. Verder biedt Dwingeloo een gezellig dorpsleven aan de brink, met winkels, horeca etc. Alle primaire voorzieningen, zoals supermarkten, een gezondheidscentrum, een basisschool en diverse (sport)verenigingen zijn volop aanwezig.
Het op 500 meter afstand gelegen Nationaal Park Het Dwingelderveld, groot ruim 3.700 ha., biedt prachtige wandel-, fiets- en paardrijroutes. Daarnaast ligt ook het mooie “Shakespeare” dorp Diever als toeristische trekpleister in de nabijheid. Grotere plaatsen in de omgeving zijn o.a. Hoogeveen op ca. 10 km en Meppel op ca. 20 km.

De statige en zeer goed onderhouden woonboerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1899 en is vanaf 2002 enkele malen ingrijpend verbouwd tot een sfeervolle, eigentijdse woonboerderij met volop comfort. Het woongedeelte is voorzien van dak-, muur- en vloerisolatie. De muren van het woongedeelte en de deel zijn grotendeels opnieuw gevoegd. De verwarming wordt geregeld middels een cv-ketel met vloerverwarming en radiatoren. Er is een alarminstallatie aanwezig evenals een bliksembeveiliging. In 2017 en 2018 is de woning buitenom geschilderd.

Indeling
Het voorhuis:
Originele gang met voordeur met de oude oorspronkelijke plavuizen, meterkast en trap naar de verdieping, met aan de zuid westzijde een sfeervolle woonkeuken met zeer mooi uitzicht over de Es. De grote woonkeuken is voorzien van een prachtige vloer van gerookt eikenhout en een balkenplafond op ruim 3.30 meter hoogte.
De eikenhouten keuken heeft een gasfornuis met oven, een afzuigschouw, een inbouwkoelkast en een inbouwvaatwasser. Verder is aanwezig een houtkachel, vaste kasten en toegang tot de wijn- en provisiekelder.

Aan de andere zijde van de gang bevindt zich de gezellige woonkamer, eveneens voorzien van een gerookte eikenhouten vloer, tuindeuren naar het terras en een houtkachel. Ook hier is het balkenplafond ruim 3.30 meter hoog.
Op de verdieping in het voorhuis bevinden zich 3 slaapkamers en een apart toilet. Op 2 slaapkamers en de overloop zijn vaste kasten aanwezig met veel bergruimte. De middelste slaapkamer is voorzien van een dakkapel met zicht over de Es richting Dwingeloo.

Het achterhuis:
In de deel, gedekt met riet (2007), bevindt zich het achterhuis met diverse vertrekken waarin de fraaie gebinten zichtbaar zijn. Het achterhuis heeft een leistenen vloer met vloerverwarming.
Op de begane grond is een toilet, een garderobekast, een ruime slaap/werkkamer, een grote badkamer en een bijkeuken.
De badkamer is voorzien van een ligbad, een inloopdouche, dubbele wastafel en een aparte ruimte met fitnessapparaten.
De bijkeuken, met de cv-installatie en aansluitingen voor wasmachines en droger, heeft een trap naar de verdieping waar nog een grote (slaap)kamer is te vinden. Deze kamer heeft een eigen smaakvolle badkamer, voorzien van douche, wastafel en toilet. Vanuit deze kamer is zicht op de deel.
De deel biedt verder plaats aan 5 paardenboxen en een verwarmde zadelkamer. Verder is een spuitplaats aanwezig en een zolder met hooiluik in de achtergevel voor hooiopslag. De vloeren zijn van beton.
De oprit en het erf zijn voorzien van oude waaltjes en Drentse keitjes. Er zijn onder andere 3 monumentale lindebomen aanwezig. De tuin is ingericht met beukenhagen, buxus en appelbomen. Aan de zijde van de woonkamer is het terras met een begroeide pergola.

Tevens is aanwezig:
Een jacuzzi onder een overkapping (ter overname).
Een grote sauna in een authentieke Finse Kota.
Een stookhok.
Een paardrijbak van 20 x 60 meter en voorzien van verlichting en sproeiers.
Een longeerbak/paddock van 15 x 15 meter.
Een mestbak.
Een eigen grondwaterbron met pomp.
Een perceel weiland, deels door bomen omzoomd en voorzien van degelijke Gallagher afrastering.

Algemeen: voor mensen die landelijk willen wonen in een sfeervolle woonboerderij en paarden willen houden nabij uitrijmogelijkheden biedt deze boerderij volop mogelijkheden, maar evengoed voor mensen die alleen willen wonen en genieten op één van de mooiste plekjes in Zuidwest Drenthe.

Bestemming:
Wonen, voormalige boerderijpanden.
Waarde archeologie 3
Waarde cultuurhistorie
Waarde landschap 1

Ruilverkavelingslasten: n.v.t.

Oplevering : In overleg

Omschrijving

Hierbij verstrekken wij u geheel vrijblijvend informatie over: Een zeer mooi in het buurtschap Lhee nabij Dwingeloo gelegen sfeervol verbouwde woonboerderij met paardenboxen, paardenbak en weiland, gelegen op loopafstand van het Nationaal Park Het Dwingelderveld. De... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1899
Perceeloppervlakte: 7100m2
Woonoppervlakte: 250m2
Inhoud: 1787m3
Aantal kamers: 7, waarvan 5 slaapkamers
Alle kenmerken »

Video


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com