Dorpsstraat 2, Gees

Bekijk 53 foto's
Bekijk 53 foto's
Dorpsstraat 2
Gees
Verkocht

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1900
Perceeloppervlakte: 11295m2
Woonoppervlakte: 235m2
Inhoud: 1303m3
Aantal kamers: 8, waarvan 4 slaapkamers

Een mooi gelegen woonboerderij, met de mogelijkheid voor winkel of atelier aan huis en voor het houden van dieren, aan de rand van Gees en aan een uitloper van de es gelegen, staand op 1.12.95 ha. grond, plaatselijk bekend Dorpsstraat 2 te Gees.

De ligging van de woning biedt schitterend uitzicht over de eigen grond en omliggende landerijen en is gelegen in het gezellige authentieke Drentse Gees (gemeente Coevorden). Gees is een echt Drents zanddorp en ligt centraal tussen Emmen, Hoogeveen en Coevorden, met een goede busverbinding. In en rondom Gees zijn de nodige voorzieningen zoals scholen, supermarkten, kerken, een gezondheidscentrum etc. Verder zijn er vele sportaccommodaties; zoals tennis, zwembad, golf, voetbal, zaalsporten, natuurijsbaan, paardensport etc. Op slechts 2 km. afstand ligt Boswachterij Gees met verschillende vennetjes en heidevelden; een ideaal gebied om te fietsen, paardrijden en te wandelen. Op wandel/fietsafstand is het natuurgebied de Geeserstroom te bereiken. Op ca. 5 km afstand liggen de aansluitingen van de autosnelweg A37 en de autoweg N34.

De boerderij is groot ca. 1.303 m³, is gebouwd rond 1900, is in goede staat en zowel met pannen als met riet gedekt. In 1996 is de boerderij verbouwd. De muren, de vloeren en de plafonds zijn grotendeels geïsoleerd. Verder is er dubbele beglazing aangebracht (gedeeltelijk HR++). De kozijnen zijn grotendeels van hardhout. De verwarming evenals de warmwatervoorziening geschiedt door middel van een combi HR Nefit topline CV-ketel geïnstalleerd in april 2007. Verder is de woning voorzien van het politiekeurmerk veilig wonen. Er zijn nieuwe windveren aangebracht. De woning is aangesloten op de openbare riolering. Ook is er een aansluiting op kabeltv.

Indeling: hal met zijentree, meterkast, toegang tot een hobbryruimte c.q. slaapkamer en een ruime bijkeuken met toiletruimte en wasmachine-kast en achteruitgang.
Via de bijkeuken is de gezellige woonkeuken te bereiken, voorzien van inbouwkeuken van 2008 met Boretti fornuis, afzuigkap en natuurstenen aanrechtblad en met inloopvoorraadkast. Vanuit de woonkeuken verkrijgt men toegang tot de woonkamer met opkamer, tezamen groot ca. 43 m2 met zeer wijdse uitzichten over het omringende Drentse land. Onder de opkamer bevindt zich een provisiekelder. Op de volledig verbouwde deel, het voormalige achterhuis van de boerderij, bevindt zich een gang met de ouderslaapkamer, 3 slaapkamers en een badkamer voorzien van ligbad, douchecabine, wastafel en toilet. Verder is aanwezig een fraai afgewerkte multifunctionele ruimte, met toilet, pantry en een atelier c.q. werkruimte. Deze ruimte is ideaal voor het werken aan huis, een winkel of atelier en heeft openslaande houten deuren naar de binnenplaats.
Via een vlizotrap is de beloopbare zolderverdieping te bereiken, die naar wens kan worden ingedeeld.

Direct naast het huis staat een stookhok en een carport met enkele schuurtjes. Eén van deze schuurtjes is ingericht als ezelstal en kijkt uit op de binnenplaats.
De tuin, voorzien van meerdere terrassen op de zonzijde, past geheel bij de stijl van de boerderij en biedt een zeer mooi en uniek uitzicht.
Er is een bron aangebracht op ca. 15 meter diepte.

Het weiland is ca. 1 ha. groot en rondom bereik- en berijdbaar. Een groot deel van het hekwerk rondom het weiland is vernieuwd. Er zijn twee landhekken aangebracht. Het weiland biedt een aantal schuilplaatsen voor de dieren en een stalcontainer.

Algemeen:
Het betreft een zeer comfortabele boerderij op een unieke locatie.
De boerderij is geschikt voor mensen die willen genieten van de rust en ruimte op het Drentse platteland en toch de gezelligheid van een dorp binnen handbereik willen hebben. Maar ook voor het houden van paarden en/of kleinvee is de kavel uitermate geschikt, met goede uitrijmogelijkheden. Wonen op deze locatie is waarlijk landleven!

Bestemming:
Wonen met de aanduiding karakteristiek
Omliggende grond: agrarisch gebied met landschappelijke waarde

Oplevering: In overleg

Omschrijving

Een mooi gelegen woonboerderij, met de mogelijkheid voor winkel of atelier aan huis en voor het houden van dieren, aan de rand van Gees en aan een uitloper van de es gelegen, staand op 1.12.95... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1900
Perceeloppervlakte: 11295m2
Woonoppervlakte: 235m2
Inhoud: 1303m3
Aantal kamers: 8, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com