Elfde Wijk 36, Rheezerveen

Bekijk 62 foto's
Bekijk 62 foto's
Elfde Wijk 36
Rheezerveen
Verkocht

Type object: eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1905
Perceeloppervlakte: 14650m2
Woonoppervlakte: 580m2
Inhoud: 2146m3
Aantal kamers: 9, waarvan 5 slaapkamers

Prachtig gelegen in een mooie landelijke omgeving, een keurig onderhouden woonboerderij met aangebouwde garage. Diverse terrasgelegenheden op het gehele erf, een prachtig aangelegde natuurtuin, welke in 2009 in originele staat is hersteld door landschapsarchitect dhr. Lisser, expert in ontwerpen van boerenerven.
De totale perceeloppervlakte bedraagt 1.46.50 ha.

Algemeen:
Rheezerveen is een buurtschap gelegen binnen de Gemeente Hardenberg. Rheezerveen telt ongeveer 700 inwoners. Rheezerveen is een toeristische trekpleister door het nabij gelegen Vakantiepark "Het Stoetenslag". Nabij gelegen plaatsen zijn Hardenberg, Ommen en Dedemsvaart.

Woning:
De woning is oorspronkelijk gebouwd omstreeks 1905, maar in de loop der jaren gerenoveerd en verbouwd. In 2015 is de woning asbestvrij gemaakt en is het dak vervangen en voorzien van isolatie en Trespa windveren. Er bevinden zich zonnepanelen op het dak. De woonboerderij is gebouwd met grotendeels steens muren, hardhouten kozijnen met isolerende beglazing. De zijgevels zijn bekleed met gepotdekselde houten wanden. Het geheel wordt verwarmd door middel van een cv installatie en houtkachels.

Het achterhuis van de boerderij is thans ingericht als berging en winterstalling voor de paarden.

Indeling:
Zij entree met toegang naar de woonkamer annex groepsruimte voorzien van houtkachel, originele gebinten in het zicht en linoleum vloerbekleding, mooie lichte ruimte door de daklichten, met toegang naar het achterhuis. Vanuit de woonkamer komt u in de woonkeuken met nette keuken edoch eenvoudige keukeninrichting, vaste kast en eveneens een linoleum vloer. De woonkeuken geeft eveneens toegang tot de woon-/voorkamer met houtkachel, houten vloerdelen en vaste kast, de hal met vaste kastenwand, trapopgang naar de verdieping. Vanuit de hal is het kantoor, twee slaapkamers met vaste kasten, de toiletruimte, de badkamer met ligbad, douchehoek, designradiator, 2e toilet en wastafelmeubel en bijkeuken bereikbaar. De bijkeuken is voorzien van een kastenwand, wasmachine aansluiting en plavuizenvloer, toegang tot de tuin/terras en toegang naar de ouderslaapkamer en het achterhuis.

Op de verdieping bevinden zich twee slaapkamers en veel bergruimte.

Het achterhuis is grotendeels nog in originele staat voorzien van betonnen vloeren, originele gebinten en baanderdeuren.
Tevens bevinden zich hier het atelier, twee paardenstallen, een berging en toegang naar de garage. Middels een trapopgang aan de groepsruimte komt u op de bergruimte boven de groepsruimte.

Bijgebouwen:
De aangebouwde stenen garage met openslaande deuren en achterliggende berging. Tevens bevinden zich naast de woning twee overdekte houtopslagplaatsen.
Voor de hobbymatige paardenliefhebber zijn er achter de woning een open paardenstalling met straatwerk en zand paddocks en toegang naar de achtergelegen weidegrond en mooie nette paardrijbak met houten omheining.

Het erf is voorzien van keurig aangelegd straatwerk en grind rondom de woning voor een goede afwatering.

Algemeen:
Het woonhuis en de gebouwen zijn omringd door een keurige natuurtuin. De tuin is prachtig aangelegd en voorzien van diverse fruitbomen, o.a. appelbomen, perenbomen, bramen- en bessenstruiken, een walnotenboom etc. Als geheel ingericht voor het gebruik van biologische doeleinden. De houtopslagen (ca. 12 m³ aanwezig) op het erf zijn gevuld met gekloofd en verwerkt hout uit eigen tuin.
Op het erf bevindt zich een grondwater bron, zonder ontijzeringsinstallatie, voor de beregening van de paddocks en de tuin. In de woning is een vitalisator op het waterleidingstelsel geplaatst, welke op een duurzame biologisch verantwoorde wijze zorg draagt voor het optimaliseren van de hardheid van het water.

Bestemming:
Het object en de grond hebben respectievelijk de bestemming "Wonen" en "Agrarisch met waarden - Grootschalige veenontginningen", en de functie aanduiding "zorgboerderij".
Het betreft hier de voormalige zorgboerderij 'Zorgstal Saëla', destijds het enige biologische bedrijf binnen de gemeente Hardenberg.

Aanvaarding:
In overleg.

Omschrijving

Prachtig gelegen in een mooie landelijke omgeving, een keurig onderhouden woonboerderij met aangebouwde garage. Diverse terrasgelegenheden op het gehele erf, een prachtig aangelegde natuurtuin, welke in 2009 in originele staat is hersteld door landschapsarchitect dhr.... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1905
Perceeloppervlakte: 14650m2
Woonoppervlakte: 580m2
Inhoud: 2146m3
Aantal kamers: 9, waarvan 5 slaapkamers
Alle kenmerken »

Video

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com