Amen 74, Amen

Bekijk 54 foto's
Bekijk 54 foto's
Amen 74
Amen
Verkocht

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1952
Perceeloppervlakte: 2945m2
Woonoppervlakte: 265m2
Inhoud: 1510m3
Aantal kamers: 7, waarvan 4 slaapkamers

Een schitterend vrij gelegen woonboerderij met garage/schuur, dubbele carport en een in stijl ingerichte tuin, staand op 2.945 m², plaatselijk bekend Amen 74 te Amen.

Amen is een esdorp, gelegen in het zuidwesten van de gemeente Aa en Hunze. Het dorp ligt aan de weg van Rolde via Nijlande en Ekehaar naar Hooghalen. Langs het dorp stroomt het Amerdiep, één van de namen van de bovenloop van de Drentsche Aa. In Amen wonen ruim 90 mensen. Het in het dorp aanwezige café De Amer is een platform voor culturele manifestaties. Voor de dagelijkse voorzieningen kan men in Assen en Beilen terecht, maar ook Groningen is goed bereikbaar. Door de uitgestrekte natuurgebieden, biedt de omgeving volop mogelijkheden voor wandel-, fiets- en paardenliefhebbers.

De boerderij, groot ca. 1.160 m³, is gebouwd in 1952, opgetrokken in spouwmuren en gedekt met pannen over isolatieplaten (beide vernieuwd in ca. 2003). De muren zijn in 2001 opnieuw gevoegd en geïmpregneerd. De goten zijn van kunststof. De boerderij is thans voorzien van muurisolatie en is op de verdieping na, voorzien van dubbele beglazing. De kozijnen zijn grotendeels van hardhout. De verwarming geschiedt door middel van centrale verwarming en deels via vloerverwarming (HR 2017). De woning is aangesloten op de openbare riolering, heeft een C.A.I.-aansluiting, alsmede een schotelantenne en een alarminstallatie.

Indeling: hal met zijentree, toiletruimte, meterkast, garderobenis, met aan de linker kant van de hal een kantoorruimte. Aan de rechterkant bevindt zich een ruime woonkamer (groot ca. 68 m²), met schuifdeur naar het terras, een gashaard met dubbelwandige pijp, een plavuizenvloer met vloerverwarming en een zeer weids uitzicht over het omringende landschap.
Via de woonkamer is een ruime, lichte, moderne woonkeuken te bereiken, groot ca. 30 m², voorzien van witte Siematic inbouwkeuken met natuurstenen aanrechtblad, een gasfornuis, een afzuigkap, een koelkast, een vaatwasser (2018) en een combi magnetron. Tevens is de keuken voorzien van een kookeiland. Ook vanuit de keuken is het uitzicht zeer weids en landelijk te noemen. Vanuit de keuken is de ruime bijkeuken te bereiken, met een achterentree, laminaatvloer, ruime kasten, een extra keukenblok, de CV-ketel (2017) en een doorgang naar een gang, vanwaar een slaapkamer te bereiken is, een kamer, thans ingericht als inloopkast, de ouderslaapkamer, groot ca. 3,1 x 8,3 meter, alsmede een fraai uitgevoerde badkamer, voorzien van wastafelunit, een douchehoek met massagedouche en vloerverwarming.
Via een af te sluiten trap in de woonkeuken is de verdieping te bereiken, waar zich een slaapkamer bevindt, een badkamer, voorzien van ligbad, wastafel en toilet, evenals een zeer ruime zolderberging, welke legio mogelijkheden biedt.

De achtergelegen schuur c.q. garage, groot ca. 5,8 x 6,6 meter, is gebouwd in ca. 2003, geheel passend bij de woning, opgetrokken in halfsteens muren en gedekt met pannen over geïsoleerde platen, voorzien van gaskachel, water, elektra-aansluiting, een elektrisch bedienbare segmentdeur en deels bezolderd. Aan deze schuur is een veranda vastgebouwd en aan de achterkant een dubbele carport.

De verzorgde, onder architectuur aangelegde tuin biedt optimale privacy en is voorzien van meerdere terrassen, gazon en verschillende borders.

Naam bestemmingsplan: Buitengebied
Bestemming: Wonen

Ruilverkavelingslasten: n.v.t.
Oplevering: in overleg

N.B. Deze gegevens worden u zonder enige verplichting onzerzijds verstrekt.

Omschrijving

Een schitterend vrij gelegen woonboerderij met garage/schuur, dubbele carport en een in stijl ingerichte tuin, staand op 2.945 m², plaatselijk bekend Amen 74 te Amen. Amen is een esdorp, gelegen in het zuidwesten van de... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1952
Perceeloppervlakte: 2945m2
Woonoppervlakte: 265m2
Inhoud: 1510m3
Aantal kamers: 7, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »

Video

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com