Langedijk 0ong, Hollandscheveld

Langedijk 0ong Hollandscheveld

Vraagprijs: € 298.000,- k.k.
Bekijk 15 foto's
Bekijk 15 foto's
Langedijk 0ong
Hollandscheveld
Vraagprijs: € 298.000,- k.k.

Type object: ,
Een fraai in het landelijk gebied gelegen bouwkavel met weiland van 21.025 m² (ruim 2,10 ha.) voor de bouw van een vrijstaand woonhuis, gelegen aan de Langedijk te Hollandscheveld.

Hollandscheveld is het grootste buitendorp in de gemeente Hoogeveen. Het dorp telt ongeveer 5.000 inwoners en beschikt over een breed winkelbestand waar men voor de dagelijkse voorzieningen terecht kan, 2 basisscholen en diverse (sport)verenigingen. Op het recreatiegebied Schoonhoven, gelegen tussen Hollandscheveld en Elim, met de dagcamping, spartel- en zwemvijver, stranden, visvijver, wandelroutes en stilteplekken, kan men heerlijk recreëren. Hoogeveen, met alle denkbare voorzieningen, ligt op ca. 3 km. afstand, de op- en afritten naar de A37 liggen op ca. 2,5 km. afstand.

De bouwkavel (de 4e kavel vanaf de Riegshoogtendijk) ligt ten noorden van de Langedijk, nu nog een 2-richtingsweg, maar het plan is dat dit na aanleg van de nieuwe rondweg van Hollandscheveld, vanaf de Riegshoogtendijk een doodlopende weg voor autoverkeer zal worden met een fietspad.

Volgens de bestemmingsplanvoorschriften mag op de kavel een woning gebouwd worden van maximaal 200 m².
De gezamenlijke oppervlakte aan bijgebouwen per hoofdgebouw mag tevens maximaal 200 m² bedragen.
Er mag met een marge van 25 % gebouwd worden (voor bijvoorbeeld een kleinere woning en grotere bijgebouwen of andersom), zolang het maximum aan hoofdgebouw en bijgebouwen samen maar 400 m² blijft.

De kavel is thans nog in gebruik als agrarische grond. I.v.m. de aanleg van de nieuwe rondweg zijn de gebouwen aan de Langedijk 28 gesloopt, waardoor op vorengenoemd perceel de mogelijkheid is ontstaan voor de bouw van een vrijstaand woonhuis.

De woning dient op ca. 65 m van de openbare weg gerealiseerd te worden, waardoor er optimale privacy ontstaat.
Het perceel ligt op ca. 200 m van de Riegshoogtendijk.

De nieuwe eigenaar van de bouwkavel dient zelf voor de aanleg van de nutsvoorzieningen te zorgen, alsmede voor de vergunning voor de bouw van een woning.

Er is een verkennend milieukundig bodemonderzoek uitgevoerd volgens NEN-5740+A1, in september 2018.

Algemeen:
Voor liefhebbers die op een mooie vrij plek in het landelijk gebied een duurzaam, energieneutraal vrijstaand woonhuis willen bouwen, nabij alle voorzieningen, biedt deze kavel volop mogelijkheden.
Er kan eventueel ook kleinschalige bedrijfsvoering plaatsvinden.

Oplevering: in overleg.

Omschrijving

Een fraai in het landelijk gebied gelegen bouwkavel met weiland van 21.025 m² (ruim 2,10 ha.) voor de bouw van een vrijstaand woonhuis, gelegen aan de Langedijk te Hollandscheveld. Hollandscheveld is het grootste buitendorp in de... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: ,
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com