Verlengde Middenraai 15, Nieuw-balinge

Bekijk 49 foto's
Bekijk 49 foto's
Verlengde Middenraai 15
Nieuw-balinge
Verkocht

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1922
Perceeloppervlakte: 10925m2
Woonoppervlakte: 199m2
Inhoud: 1884m3
Aantal kamers: 6, waarvan 4 slaapkamers

Een nabij natuurgebieden als Mantingerzand en Boswachterij Gees gelegen boerderij met sfeervol en comfortabel woongedeelte, een inpandige boerderijwinkel en twee potstallen, staand op 1.09.25 ha., plaatselijk bekend Verlengde Middenraai 15 te Nieuw-Balinge. Via een ruiterpad/wandelpad achter de boerderij is het Mantingerzand goed bereikbaar.

Nieuw-Balinge is centraal gelegen, in de gemeente Midden Drenthe en is voorzien van een kleine kern met een basisschool, een peuterspeelzaal en zowel een Hervormde als een Gereformeerde Kerk. Verder heeft Nieuw-Balinge een bloeiend verenigingsleven. Voor de overige voorzieningen is het streekdorp gericht op Westerbork, gelegen op ca. 10 km. afstand en het grotere Hoogeveen met eigen treinstation op ca. 14 km. afstand.

De boerderij is mooi gelegen tegen het Mantingerzand als onderdeel van het ruim 1.000 ha. grote natuurgebied van Mantingerveld. Dit natuurgebied is goed te bereiken via een ruiterpad van ca. 500 meter, wat langs de stal loopt, recht achter de boerderij, naar een poort wat toegang geeft tot het Mantingerzand. Op ruim 1 km. afstand ligt het uitgestrekte bosgebied van Boswachterij Gees met natuurgebied de Hooge Stoep en Geeserstroom.

De oorspronkelijke voor deze streek zo karakteristieke boerderij, is gebouwd in 1922 en is totaal groot ca. 1.884 m3.
Het woongedeelte van de boerderij (voorzien van spouwmuren) is ca. 199 m² groot en is in de jaren 90 van de vorige eeuw verbouwd. Het woongedeelte is in 2014 verder in het achterhuis uitgebouwd en gerenoveerd.
De boerderij is voorzien van zowel plafond-, deels vloer- als muurisolatie. Tevens is er een groot aantal nieuwe hardhouten kozijnen aangebracht met kenmerkende roedeverdeling. Er is grotendeels dubbele beglazing aangebracht. De verwarming wordt geregeld middels CV (2014). De vloeren in het recent gerenoveerde woongedeelte zijn voorzien van vloerverwarming. Tevens zijn er zonnepanelen aangebracht op de stallen, waardoor de huidige eigenaar wat elektra betreft geheel zelfvoorzienend is. De jaaropbrengst is ca. 13.400 kWh! Een glasvezelaansluiting is beschikbaar. Overschakeling naar volledige verwarming op eigen zonne-energie mogelijk.

Indeling:
Zijentree met voordeur vanaf de zuidwestzijgevel met een kleine hal met trap naar de verdieping, tegen de voorgevel ligt de voorkamer van ca. 32 m² op het zuidoosten. Deze nog vrijwel authentieke kamer is uitgevoerd met een fraaie Bilinga vloer en originele stijlelementen.

De hierachter gelegen woonkeuken is in 2013 volledig gerenoveerd met behoud van de oude schouw met kachel en voorzien van vloerverwarming en een landelijke fraaie keuken, voorzien van gasfornuis, vaatwasser en koelkast.
Achter de brandmuur is tegen de zuidwestzijgevel het oorspronkelijke stalgedeelte compleet nieuw ingericht met tegen de achtergevel een ruime slaapkamer van ca. 20 m² met daarvoor een luxe badkamer met ligbad, vaste wastafel en een separate douchehoek.
Tegenover de badkamer ligt aan de L-vormige gang het toilet en de bijkeuken annex “machinekamer” met de CV combiketel, wasmachine en overige apparatuur.
Via een vaste houten trap komt men op de verdiepingsvloer, waar aan de kleine overloop drie slaapkamers tegen de voorgevel zijn gerealiseerd.

In het achterhuis bevindt zich o.a. een inpandige boerderijwinkel achter de baanderdeur aan de voorzijde, groot ca. 3,7 x 7,8 meter, voor de verkoop van biologisch rund-, varkens-, lams- en kippenvlees, met vriesvitrines en een separate vleesvriescel.

Van het oorspronkelijke bedrijfsgedeelte is nog ca. 7 x 13,5 meter als zodanig in gebruik.

Twee potstallen:
Achter en naast de boerderij zijn twee frontopen potstallen gebouwd van hout op een stenen fundering en gedekt met asbestvrije golfplaten die in 2015 van 156 zonnepanelen zijn voorzien. Eén stal is gebouwd in 1991, groot ca. 12,5 x 45 meter. Hier is aan de achterzijde deels dwars op deze stal in 2001 een potstal annex bergruimte van ± 20 x 31 meter tegen aangebouwd. De stallen zijn opgezet met stalen spanten en een ca. 3 meter breed overstek boven de voergang. Hier worden biologische vleeskoeien gehouden.

Algemeen:
Voor mensen die houden van natuur, rust en ruimte en graag sfeervol en comfortabel willen wonen, met eventueel een bedrijf aan huis is deze boerderij een echte aanrader!

Bestemming:
Agrarisch met waarden I: grondgebonden agrarisch bedrijf.
Dubbelbestemming Waarde - Archeologie 2
Er is een principe uitspraak aangevraagd bij de gemeente Midden Drenthe of de gemeente mee kan werken aan een wijziging naar een wonen/voormalig agrarisch bedrijf bestemming.
Overleg met (TBO’s) Terrein Beherende Organisaties over gebruik van natuurterreinen is mogelijk.

Oplevering : in overleg

Omschrijving

Een nabij natuurgebieden als Mantingerzand en Boswachterij Gees gelegen boerderij met sfeervol en comfortabel woongedeelte, een inpandige boerderijwinkel en twee potstallen, staand op 1.09.25 ha., plaatselijk bekend Verlengde Middenraai 15 te Nieuw-Balinge. Via een ruiterpad/wandelpad... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1922
Perceeloppervlakte: 10925m2
Woonoppervlakte: 199m2
Inhoud: 1884m3
Aantal kamers: 6, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com