Eggeweg 1, Koekange

Eggeweg 1 Koekange

Vraagprijs: € 310.000,- k.k.
Bekijk 52 foto's
Bekijk 52 foto's
Eggeweg 1
Koekange
Vraagprijs: € 310.000,- k.k.

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 5000m2
Woonoppervlakte: 147m2
Inhoud: 2559m3
Aantal kamers: 7, waarvan 4 slaapkamers

Een fraai in het landelijk gebied en op korte afstand van het dorp Koekange gelegen karakteristieke doch eenvoudige boerderij met voorhuis, aangebouwde Hollandse stal, een stookhok en vrijstaande oudere bijgebouwen, staand op circa 5.000 m².
Het woongedeelte heeft een mooie ligging met vrij uitzicht over de landerijen en vrij uitzicht over de Eggeweg.
In overleg is er meer grond beschikbaar.

Algemeen:
Het dorp Koekange, gelegen op ca. 1,5 km. afstand, beschikt over een openbare en een christelijke basisschool, sportvelden, een supermarkt, pinautomaat en enkele andere winkels en horecagelegenheden. Voor verdere voorzieningen kan men goed in De Wijk terecht (gelegen op ca. 5 km. afstand), uiteraard in Hoogeveen, op ca. 11 km. afstand en in Meppel, op ca. 13 km. afstand.
Op ca. 5 km. afstand liggen de Staatsbossen nabij Echten. Een ideaal gebied om te wandelen en te fietsen, verder ligt er op ruim 8 km. afstand een op- en afrit van de autosnelweg A-28.

De woning:
De woning is opgetrokken in steens muren met betimmering aan de binnenzijde met houten vloeren, houten verdiepingsvloeren, een met hout beschoten kap en gedekt met oud Hollandse pannen. De schoorsteen op de begane grond is verwijderd. Verder is de woning grotendeels voorzien van grenen houten kozijnen en enkele beglazing. Het raam van de achterkamer is van hardhout met dubbel glas.
De woning is eenvoudig ingericht met gaskachels en gevelkachels, een eenvoudig keukenblok met boiler en eenvoudig sanitair.

Indeling:
Een zijentree met gang, een toiletruimte, een douche met wastafel, een bijkeuken met doorgang naar de Hollandse stal, een voormalig tanklokaal afgetimmerd met Eterniet, de melkapparatuur is nog gedeeltelijk aanwezig alsmede een gasboiler. Verder is er een achterkamer met schouw en gaskachel, een aansluitende kleine keukenruimte, een kelder, een woonkamer met gevelkachel en 4 slaapkamers op de begane grond.

Via een smalle vaste trap is de zolder bereikbaar. Het betreft een open zolder zonder leefruimte. De schoorsteen is hier nog aanwezig met houten dakbeschot.

Het achterhuis van de boerderij bevat een dubbele Hollandse stalruimte met drijfmestgrup, gebinten met een sporen kap, een slierten zoldering en is gedekt met asbesthoudende golfplaten.

Direct naast de boerderij staat een karakteristieke bijschuur, zijnde een stookhok met voormalige varkenshokken/ jongvee stallen, thans in gebruik als bergruimte. De schuur is opgetrokken in steen en gedekt met oud Hollandse pannen.

Achter op het erf staan nog enkele oudere bijgebouwen welke als afgeschreven kunnen worden beschouwd en mogelijk in aanmerking komen voor de Ruimte voor Ruimte regeling in combinatie met een andere locatie:

• Een garage
• Twee schuren
• Een overkapping

Algemeen: Dit object biedt meerdere mogelijkheden. Er is meer grond beschikbaar tot een maximum van circa 7,5 ha.

Bestemming: via de beheersverordening Buitengebied: Agrarische doeleinden.

Er is inmiddels een principe uitspraak aangevraagd bij de gemeente De Wolden voor de mogelijkheid om de bestemming aan te passen naar een woondoeleinden bestemming/voormalige agrarische bebouwing.

Oplevering: In overleg

Omschrijving

Een fraai in het landelijk gebied en op korte afstand van het dorp Koekange gelegen karakteristieke doch eenvoudige boerderij met voorhuis, aangebouwde Hollandse stal, een stookhok en vrijstaande oudere bijgebouwen, staand op circa 5.000 m².... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 5000m2
Woonoppervlakte: 147m2
Inhoud: 2559m3
Aantal kamers: 7, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com