Oshaarseweg 39, Koekange

Bekijk 46 foto's
Bekijk 46 foto's
Oshaarseweg 39
Koekange
Verkocht

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 15630m2
Woonoppervlakte: 181m2
Inhoud: 4618m3
Aantal kamers: 8, waarvan 6 slaapkamers

Een fraai in het landelijk gebied gelegen boerderij met bijgebouwen, paardenboxen en weiland, staand op 1.56.30 ha., plaatselijk bekend Oshaarseweg 39 te Koekange.

Het dorp Koekange, gelegen op ca. 2,5 km. afstand, beschikt over een openbare en een Christelijke basisschool, sportvelden, een supermarkt, pinautomaat en enkele andere winkels en horecagelegenheden. Voor verdere voorzieningen kan men goed in De Wijk terecht (gelegen op ca. 6 km. afstand), uiteraard in Hoogeveen, op ca. 6,5 km. afstand en in Meppel, op ca. 17 km. afstand.
Op ca. 5 km. afstand liggen de Staatsbossen nabij Echten. Een ideaal gebied om te wandelen en te fietsen, verder ligt er op ruim 5 km. afstand een op- en afrit van de autosnelweg A-28.

De deels rietgedekte boerderij, waarvan het voorhuis is gedekt met pannen, met een woonoppervlakte van ca. 181 m², is oorspronkelijk gebouwd in ca. 1720 (het exacte bouwjaar is niet bekend). In ca. 2012 is het woongedeelte gerenoveerd en is goed onderhouden. De muren van het woongedeelte zijn geïsoleerd. De hardhouten kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing. De verwarming en warmwatervoorziening geschiedt middels CV (2012).

Indeling:
Ruime hal met zijentree, met toiletruimte, voorzien van hangend toilet met fontein en meterkast met automatische stoppen.
Aan de voorzijde van de boerderij is een woonkeuken gesitueerd, met inbouwkeuken van ca. 2002, voorzien van gaskookplaat, afzuigkap, heteluchtoven, vaatwasser (2016), een koelkast en een magnetron. Op de betonnen vloer zijn houten vloerdelen aangebracht.
Via de woonkeuken is een woonkamer te bereiken. Zowel vanuit de woonkeuken als de woonkamer heeft men een fraai uitzicht over de achtergelegen landerijen, aangezien het voorhuis van de boerderij naar de achtergelegen landerijen is gericht. De woonkamer is voorzien van laminaatvloer op een betonnen vloer.
Vanuit de hal is tevens een bijkeuken te bereiken met de CV-ketel met daarnaast een inpandige garage.
Verder is aanwezig een gang met riante badkamer van 2005, voorzien van ligbad, wastafelmeubel, hangend toilet en douchehoek. Deze ruimte wordt verwarmd middels vloerverwarming.
Verder is aanwezig een slaapkamer, alsmede in een aanbouw een tussenruimte met slaapkamer.
Via een trap naar de verdieping zijn 4 eenvoudige slaapkamers te bereiken, met een nieuw dakraam. Op de verdieping is geen verwarming aangebracht. De 1e verdieping is eenvoudig en dient gemoderniseerd te worden.

Verder is in het achterhuis van de boerderij stalruimte aanwezig met een slieten zoldering, met een kantine in de voormalige melkstal met een toiletruimte.
Aan de boerderij is een karakteristieke rietgedekte hooischuur vast gebouwd. Deze schuur is voorzien van gebinten. Een deel van deze schuur is aan de buitenzijde te bereiken en doet dienst als overkapping om lekker beschut onder te zitten en te genieten van het weidse landschap.

Tevens is aanwezig:
• Een deels open ligboxenstal, gebouwd van steen en gedekt met A.B.C.-golfplaten. Onder de betonroosters zijn
mestkelders aanwezig. Deze stal is groot ca. 430 m².
• Een aantal paardenboxen.
• Een kapschuur, groot ca. 220 m².
• Een mestsilo met dek, groot ca. 700 m3.
• Een beeldbepalende houten schuur, gedekt met dakpanplaten.

Algemeen:
Voor paardenliefhebbers biedt dit object volop mogelijkheden, maar ook voor mensen die landelijk willen wonen op een mooie vrije locatie en eventueel aan huis bedrijfsmatige of hobbymatige activiteiten willen ontplooien.

Bestemming: via beheersverordening Buitengebied: Agrarische doeleinden.
Er is inmiddels een principe uitspraak aangevraagd bij de gemeente De Wolden voor de mogelijkheid om de bestemming aan te passen naar een woondoeleindenbestemming/voormalige agrarische bebouwing.

Ruilverkavelingslasten: € 45,11, eindjaar 2036.

Oplevering: in overleg

Omschrijving

Een fraai in het landelijk gebied gelegen boerderij met bijgebouwen, paardenboxen en weiland, staand op 1.56.30 ha., plaatselijk bekend Oshaarseweg 39 te Koekange. Het dorp Koekange, gelegen op ca. 2,5 km. afstand, beschikt over... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 15630m2
Woonoppervlakte: 181m2
Inhoud: 4618m3
Aantal kamers: 8, waarvan 6 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com