Exloerveen 18a, Exloerveen

Exloerveen 18a Exloerveen

Vraagprijs: € 890.000,- k.k. Verkocht onder voorbehoud
Bekijk 60 foto's
Bekijk 60 foto's
Exloerveen 18a
Exloerveen
Vraagprijs: € 890.000,- k.k. Verkocht onder voorbehoud

Type object: eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar: 2008
Perceeloppervlakte: 34460m2
Woonoppervlakte: 349m2
Inhoud: 1352m3
Aantal kamers: 12, waarvan 10 slaapkamers

Omschrijving

Een royale en nieuw gebouwde boerderij, met vrijstaande damwandschuur met inpandige appartementen en groepsruimte, op een zeer ruime kavel van maar liefst 3.44.60 ha.
Het geheel wordt geëxploiteerd als "De Maanhoeve" - Stilte retraite in Drenthe: een zeer goed renderend trainingscentrum voor aandachtsontwikkeling en onthaasting. (http://demaanhoeve.nl/)

Exloërveen (gemeente Borger-Odoorn) is een klein dorpje gelegen in de Drentse Veenkoloniën, aan de rand van de Hondsrug. De rust en vooral de ruimte van dit gebied zijn uniek voor Nederland. Op ca. 5,5 km. afstand ligt Exloo; een gezellig zanddorp. Op respectievelijk ca. 8 en 15 km. afstand liggen Borger en Emmen. Borger heeft voldoende dagelijkse voorzieningen en Emmen is een gezellige winkelstad met uitgebreid uitgaansgelegenheden. Op 1,5 km. afstand ligt het 400 ha. grote Lofar natuurgebied en boswachterij Exloo ligt op ca. 6,5 km. afstand. Dit maakt het gebied erg interessant voor natuurliefhebbers.

De boerderij is in 2008 traditioneel gebouwd met kwalitatief hoogwaardige en duurzame materialen. De boerderij heeft een inhoud van 1.285 m³, is voorzien van hardhouten kozijnen met dubbel glas, zowel op de begane grond als op de verdieping plavuizen en wordt grotendeels verwarmd middels vloerverwarming (cv met HR combiketel).

Indeling:
Een entree met ruime hal met vide, een trap naar de verdieping, toilet, meterkast, een aansluitende gang met garderobe nis en personenlift naar de verdieping. Een ruime woonkamer welke in open verbinding staat met een bibliotheek met open haard, een ruime woonkeuken met aanbouwkeuken voorzien van de nodige inbouwapparatuur, een provisiekast met doorgang naar de bijkeuken, een ruime badkamer met bad, douche en 2 wastafels, een ruime slaapkamer aan de achterzijde van de woning voorzien van tuindeuren, een ruim kantoor alsmede een tweede entree met toiletruimte voorzien van closet en een aansluitende werkkamer met een aanrechtblok.
Op de verdieping bevindt zich een gang met veel lichtinval door de dakramen, een ruime groepsaccommodatie met kastruimte, 8 ruime slaapkamers alle voorzien van wastafel, een keuken met inbouwapparatuur, twee aparte ruimtes met douche wastafel en toilet alsmede een berging met HR combiketel. Zowel de eerste verdieping alsook de begane grond zijn rolstoelvriendelijk ingericht.
Alles is open tot in de nok voor een ruimtelijk effect met veel lichtinval in de woning via dakramen.
Op de tweede verdieping bevindt zich de zolderberging.

Damwandschuur:
Achter de woning staat een schuur van ca. 12 x 33 m., gebouwd van damwand en geïsoleerde sandwichpanelen met vrije overspanning door middel van gegalvaniseerde stalen spanten en een zijgevelhoogte van ± 3,5 m, voorzien van voldoende hemelwaterafvoeren en gedekt met asbest vrije golfplaten.
De schuur is voorzien van nutsvoorzieningen zoals water, gas en elektriciteit, er is 1 geïsoleerde overheaddeur en een verharding van beton en betonklinkers.
De loods in eveneens gebouwd met duurzame materialen en is goed gefundeerd. De gehele schuur is uitgegraven tot op de vaste ondergrond en opgevuld met vulzand.
Het open gedeelte van de schuur is opgetrokken in damwand en wordt gebruikt als werktuigenberging, groot ca.132 m².
Een groot gedeelte van de schuur is ingericht als woonruimte met slaapvertrekken alsmede een berging en groepsruimte op de verdieping, totaal groot ± 120 m² en 500 m³.

Indeling:
Entree met berging (24 m²) voorzien van nieuwe cv-installatie met Remeha HR-combiketel (2013) en aangebouwde kleindierenverblijf met aansluitende buiten ren.
Een tweede entree met hal, twee douches met vloerverwarming, omkleedruimte en wastafel, een ruime toiletruimte, alles voorzien van vloerverwarming, een ruime slaapkamer voor 2 personen en een tweede slaapkamer voor 4 personen. In de tweede hal is een traplift naar de verdieping en een wasplaats.

Daarnaast is er een aansluitende geïsoleerde ruimte met geïsoleerde koelcel en een vrije ruimte, thans in gebruik met 3 caravans ingericht als slaapplaatsen voor het trainingscentrum, totaal groot ± 120 m².

Op de houten zolderverdieping is een grote groepsruimte ingericht van ruim 81 m². In de zijgevel bij de bovenverdieping zijn extra hardhouten kozijnen geplaatst met dubbele beglazing voor lichtinval in de groepsruimte.

Het laatste gedeelte van de schuur is een open front damwandschuur met stalen spanten, houten gordingen een verharding van betonklinkers. Het gedeelte is groot 12 x 12 m. en 144 m².

Overige schuurruimte:
Op het erf staat verder nog een in 2010 gebouwde varkensstal van ca. 36 m², deze is opgetrokken in spouwmuren en gedekt met isolatieplaten.

Stiltetuin:
Aansluitend aan het erf perceel ligt een mooi perceel vruchtbare veenkoloniale grond.
Het 2 ha grote perceel is in 2016 onder eigen tuinarchitectuur geheel ingericht als 'stiltetuin'. Een unieke wandeltuin, de grootste stiltetuin van ons land waarin dertig thema's zijn met o.a. Europa's grootste labyrint van natuurlijk materiaal. De wandeltuin geeft ruime exploitatiemogelijkheden en is een onlosmakelijk onderdeel van De Maanhoeve. In totaal is dit perceel 2,8 ha.

Oplevering: in overleg
Bestemming: agrarisch met functie aanduiding trainingscentrum voor ca. 20 personen

« terug

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com