Oostering 46, Pesse

Oostering 46 Pesse

Vraagprijs: € 395.000,- k.k. Verkocht onder voorbehoud
Bekijk 35 foto's
Bekijk 35 foto's
Oostering 46
Pesse
Vraagprijs: € 395.000,- k.k. Verkocht onder voorbehoud

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 22620m2
Woonoppervlakte: 150m2
Inhoud: 1085m3
Aantal kamers: 1

Een mooi vrij gelegen voormalig melkveebedrijf aan de rand van het dorp Pesse op korte afstand van Hoogeveen, staand op 1.00 hectare grond.
Het bedrijf heeft nog een agrarische bestemming waardoor er meerdere alternatieve gebruiksmogelijkheden aanwezig zijn.
De gebouwen bestaan uit een vrijstaande rietgedekte boerderij, een ligboxenstal, werktuigloods en een mestsilo met voldoende ruime erfverhardingen en ruwvoeropslag plaatsen. Het geheel wordt aangeboden op een kavel van ca. 1 ha. grond. In overleg kan 1-2 hectare extra aansluitende grond worden bij gekocht.

Pesse is gelegen binnen de gemeente Hoogeveen. Het dorp is voorzien van o.a. een supermarkt, diverse horecagelegenheden, zowel een openbare basisschool als een christelijke basisschool, een rijk verenigingsleven en hechte dorpsgemeenschap.

De boerderij:
De boerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1890 terwijl het woonhuis omstreeks 1960is aangebouwd. De boerderij verkeert grotendeels nog in originele staat, is rietgedekt en is deels voorzien van isolerende beglazing en voorzien van steens muren, deels met betimmering.
Het achterhuis is ingericht voor de huisvesting van kalveren in strohokken.

Indeling:
Een woonkeuken, woonkamer, kantoor, achter entree met hal, bijkeuken, toilet en badkamer alsmede een trap naar de verdieping met een overloop en 3 eenvoudige slaapkamers.

De ligboxenstal:
De ligboxenstal staat naast de boerderij en is thans in gebruik als jongveestal. De stal is gebouwd omstreeks 1980 en is in 1995 gemoderniseerd en aan de achterzijde uitgebouwd. De stal is voorzien van steens muren met asbesthoudende golfplaten en biedt plaats aan 100 melkkoeien in een 2 + 1 rijige opstelling. De 2 x 8 zij aan zij melkstal met melkinstallatie en het tanklokaal zijn intact echter worden niet gebruikt.

Werktuigloods:
De open front werktuigloods van 25 x 8 m. is gelegen aan de overzijde van de straat tegenover de boerderij. De loods is gebouwd op een stenen fundering met stalen spanten, damwand profielplaten, gedekt met asbestvrije golfplaten en voorzien van een gevlinderde betonvloer.
Aan de noordzijde van de loods bevindt zich een garage.

Achter op het erfperceel staat een stalen mestsilo.

Algemeen:
De Lindebomen aan de voorzijde van de boerderij hebben een monumentenstatus en mogen derhalve niet zonder meer gekapt worden.
Verder wordt het erf gecompleteerd door een ruime erfverharding.

Bestemmingsplan:
Buitengebied Noord, Landelijk gebied I, agrarisch bedrijf
De locatie komt in aanmerking voor toepassing van de Ruimte voor Ruimte regeling waarbij alle bedrijfsgebouwen moeten worden gesloopt en een compensatie woning mag worden gebouwd aan de zuidzijde naast de boerderij.

Aanvaarding: In overleg.

Omschrijving

Een mooi vrij gelegen voormalig melkveebedrijf aan de rand van het dorp Pesse op korte afstand van Hoogeveen, staand op 1.00 hectare grond. Het bedrijf heeft nog een agrarische bestemming waardoor er meerdere alternatieve gebruiksmogelijkheden aanwezig... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 22620m2
Woonoppervlakte: 150m2
Inhoud: 1085m3
Aantal kamers: 1
Alle kenmerken »

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com