Hoofdstraat 12, Schoonloo

Hoofdstraat 12 Schoonloo

Vraagprijs: € 525.000,- k.k.
Bekijk 56 foto's
Bekijk 56 foto's
Hoofdstraat 12
Schoonloo
Vraagprijs: € 525.000,- k.k.

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1856
Perceeloppervlakte: 24015m2
Woonoppervlakte: 445m2
Inhoud: 1585m3
Aantal kamers: 15, waarvan 9 slaapkamers

Een zeer fraai gelegen woonboerderij met 3 vakantie-appartementen, nette mini-camping en schuurruimte, genaamd De Deelderij, totaal staand op 2.40.15 ha. grond. De Deelderij is gelegen in de kern van het dorp Schoonloo, zodat je kunt kiezen tussen de ruimte van het eigen erf en de sociale contacten in het dorp, omsloten door de prachtige Staatsbossen en in het hart van de provincie Drenthe, plaatselijk bekend Hoofdstraat 12 te Schoonloo.

De woonboerderij is gelegen midden in het dorp Schoonloo (gemeente Aa en Hunze), aan de doorgaande weg van Grolloo naar Schoonloo, in het landelijk gebied en op korte afstand van Boswachterij Grolloo en Boswachterij Schoonloo. Op ca. 8 km. ligt Rolde; een gezellig dorp met vele voorzieningen, op ca. 7 km. afstand is Borger gelegen; een centrumdorp met ruim voldoende voorzieningen. Op ca. 9 km. afstand ligt Westerbork; eveneens met voldoende voorzieningen.

De woonboerderij:
De rietgedekte woonboerderij is groot ca. 1.585 m3 (totale woongedeelte maar liefst 445 m²) en is oorspronkelijk gebouwd in 1856. Nadien is de boerderij uiteraard verbouwd. Er is plafondisolatie aangebracht. De kozijnen zijn deels van hardhout en van kunststof en zijn deels voorzien van dubbele beglazing. De verwarming wordt geregeld middels CV. Er zijn 2 CV-ketels aanwezig, één voor het woongedeelte (2012) en één voor de vakantieappartementen (2010).

Indeling hoofdwoongedeelte:
Hal met zijentree, CV-ketelkast, meterkast en kastruimte, toilet en badkamer, voorzien van douche, wastafel en ligbad, alsmede een doorgang naar de keuken met inbouwkeuken (2005), voorzien van gaskookplaat, afzuigkap, koelkast, vaatwasser en combi-magnetron, met aansluitend de woonkamer aan de voorzijde van het oorspronkelijke woongedeelte van de boerderij (noordwest zijde) met een fraai uitzicht over de bijbehorende grond en camping, en een trap naar de verdieping. Vanuit de hal is tevens een bijkeuken te bereiken, vanwaar men toegang heeft tot een gang met de 3 vakantie-appartementen.
Op de 1e verdieping bevinden zich een overloop, 4 slaapkamers, alsmede bergruimte.

Indeling 2e woongedeelte:
Via voornoemde keuken is een 2e woongedeelte te bereiken, ideaal voor inwonende ouders of kinderen.

Dit gedeelte bevat een woonkeuken, een woonkamer, 2 slaapkamers, gelegen aan de voorzijde van de boerderij (zuid westzijde). Vanuit de woonkeuken is een bijkeuken te bereiken met toegang tot de toiletruimte, kastruimte en een badkamer, alsmede toegang tot een 2e bijkeuken. Tussen deze bijkeuken en de bijkeuken van het hoofdwoongedeelte is een berging te bereiken, met een trap naar de grote zolderverdieping.

De vakantie-appartementen:
In het achterste gedeelte van de woonboerderij (straatzijde) bevinden zich 3 vakantie-
appartementen. Elk appartement heeft een eigen hal, douche, toilet, zitkamer, een volledig ingerichte keuken en één slaapkamer met twee éénpersoonsbedden. Alle appartementen zijn voorzien van centrale verwarming, televisie, draadloos internet en een eigen gemeubileerd terras. Aan de straatzijde bevinden zich de parkeerplaatsen voor de vakantie-appartementen.

Een geheel in de stijl van de boerderij passende schuur, gebouwd van hout op een stenen fundering en gedekt met oranje dakpannen, groot ca. 11 x 8 meter. Hierin bevindt zich de receptieruimte van de camping, een kleine keuken, meerdere bergingen etc.

Een schuur gebouwd van hout en gedekt met golfplaten, groot ca. 3,2 x 22 meter, voorzien van bergruimte en overkappingen.

De mini-camping:
De camping draagt de naam “De Deelderij”. De website van de camping is www.deelderij.nl

De camping is circa een halve hectare groot en ligt te midden van bos en weiland. Het goed onderhouden terrein heeft een mooie grasmat en is verdeeld in 18 zeer ruime verharde plaatsen. Alle plaatsen zijn voorzien van een aansluitpunt voor elektra (6 ampère). De sanitaire voorzieningen bevinden zich in drie houten blokhutten. Er zijn 4 toiletten en 4 ruime comfortabele douches. Uiteraard is dit allemaal netjes en verzorgd.

Voor de campinggasten is er ook voldoende parkeergelegenheid.

Verder is aanwezig ca. 1,5 ha. weiland.

Algemeen:
De woonboerderij met mini-camping en vakantie-appartementen is uitermate geschikt voor mensen die vanuit huis willen werken. Door de mooie ligging nabij uitgestrekte bosgebieden, het Pieterpad wat langs de boerderij ligt en de gezellige dorpen in de omgeving zijn er volop mogelijkheden.

Naam bestemmingsplan : Buitengebied gem. Aa en Hunze
Bestemming : Wonen – voormalig boerderijpand,
Dubbelbestemming Waarde - Archeologie 5.
De mini-camping heeft de bestemming Recreatie – 2.
Er is binnen deze bestemming (groen vlak) geen maximum aantal campingplaatsen meer aangegeven.

Ruilverkavelingslasten : geen.

Oplevering : in overleg

Omschrijving

Een zeer fraai gelegen woonboerderij met 3 vakantie-appartementen, nette mini-camping en schuurruimte, genaamd De Deelderij, totaal staand op 2.40.15 ha. grond. De Deelderij is gelegen in de kern van het dorp Schoonloo, zodat je kunt... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1856
Perceeloppervlakte: 24015m2
Woonoppervlakte: 445m2
Inhoud: 1585m3
Aantal kamers: 15, waarvan 9 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com