Kloosterstraat 10, Ruinen

Kloosterstraat 10 Ruinen

Vraagprijs: € 625.000,- k.k.
Bekijk 54 foto's
Bekijk 54 foto's
Kloosterstraat 10
Ruinen
Vraagprijs: € 625.000,- k.k.

Type object: landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1970
Perceeloppervlakte: 1668m2
Woonoppervlakte: 166m2
Inhoud: 1615m3
Aantal kamers: 9, waarvan 5 slaapkamers

Een prachtig, aan de rand van de dorpskern van Ruinen gelegen, landhuis met praktijkruimte voor fysiotherapie en fitness. Gezien de ligging van het landhuis met ruime praktijkruimte is dit object zeer goed inzetbaar voor meerdere doeleinden (fysiotherapie, groepsaccommodatie, Bed & Breakfast, kantoorruimte, atelier, etc.).

Ruinen, een dorp met ca. 3.700 inwoners, is gelegen in de gemeente De Wolden, waarbij het dorp voorheen, tot 1998, als zelfstandige gemeente opereerde. Het dorp heeft van oudsher een agrarisch karakter. Omliggende dorpen zijn o.a. Havelte, Ruinerwold en Ansen. Daarnaast ligt het dorp tegen het Nationaal Park Dwingelderveld aan, met als publiekstrekker de Schaapskudde van Ruinen. Er zijn diverse initiatieven om het dorp meer te betrekken bij het Dwingelderveld.

Ruinen is zeer toeristisch en heeft diverse primaire voorzieningen, o.a. een supermarkt, drogisterij, bakkerij, bloemisterij, diverse horecagelegenheden en een rijk verenigingsleven met o.a. voetbal, tennis, volleybal, paardensport en gymnastiek. In Ruinen zelf is een basisschool aanwezig, voor het voortgezet onderwijs is men aangewezen op Hoogeveen en Meppel. Beide steden zijn prima bereikbaar zowel per fiets, auto als met het openbaar vervoer. Ook zijn stedelijke voorzieningen zoals theater, ziekenhuis etc. in beide steden aanwezig.

Landhuis:
Het landhuis is gebouwd omstreeks 1970, is opgetrokken uit spouwmuren en gedekt met riet.
De kozijnen zijn grotendeels van hardhout met dubbele beglazing en de verwarming geschiedt door middel van een cv-installatie (2010). In de tuin bevindt zich een dubbele schuur.

Indeling:
Hal met entree, meterkast, toiletruimte en trap naar de verdieping. Een ruime woonkamer met houtkachel en dubbele tuindeuren naar de fraaie besloten tuin op het zuiden en aansluitend een vernieuwde en moderne keuken met inbouwapparatuur, o.a. vaatwasser, koelkast, magnetron en separaat fornuis. Een gang met kleine kantoorruimte, een doorgang naar de berging en toegang tot de slaapkamer met aansluitend de badkamer met ligbad, doucheruimte en wastafel. Op de 1e verdieping bevinden zich een ruime overloop met 4 slaapkamers, waarvan 1 met balkon op het zuiden en een toiletruimte met cv ketel. Via een vlizotrap komt u op de zolderberging.

De praktijkruimte:
De praktijkruimte heeft een eigen ingang en is gebouwd uit spouwmuren en gedekt met pannen. De kozijnen zijn van hardhout en voorzien van dubbele beglazing. Het geheel is geïsoleerd en voorzien van een aparte cv-installatie (2012). De praktijk beschikt over eigen parkeergelegenheid.

Indeling praktijkruimte:
De praktijkruimte is voorzien van een eigen ingang met hal, gang en wachtruimte alsmede een ingang via het woongedeelte. Er is een kamer voor lichttherapie met gaskachel, een gang met 2 behandelkamers, welke recent zijn opgeknapt, een UKG-ruimte, een toiletruimte, een meterkast, een kleedruimte met 2 douches en een 3e behandelkamer. Verder zijn er een bergruimte en twee zolderbergingen aanwezig.
Aan de achterzijde bevindt zich een grote fitnessruimte met bar en dubbele tuindeuren.
Aan de buitenzijde bevindt zich een ketelhuis voor het praktijkgedeelte.

Algemeen:
Het woonhuis met praktijkgedeelte is gelegen aan de doorgaande weg van Ruinen naar Pesse en tegen de kern van het dorp, waardoor alle voorzieningen op loopafstand liggen. De vrijwillige brandweerkazerne ligt tegenover het woonhuis met grote parkeerplaatsen naast en achter de woning ten behoeve van de achter gelegen bedrijfsgebouwen.

Bestemmingsplan: "Ruinen" van gemeente de Wolden
Bestemming: Woondoeleinden, met als vermelding op de inventarisatielijst "praktijk met woongedeelte".

Aanvaarding: In overleg.

Omschrijving

Een prachtig, aan de rand van de dorpskern van Ruinen gelegen, landhuis met praktijkruimte voor fysiotherapie en fitness. Gezien de ligging van het landhuis met ruime praktijkruimte is dit object zeer goed inzetbaar voor meerdere... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1970
Perceeloppervlakte: 1668m2
Woonoppervlakte: 166m2
Inhoud: 1615m3
Aantal kamers: 9, waarvan 5 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com