Kloosterstraat 10, Ruinen

Kloosterstraat 10 Ruinen

Vraagprijs: € 599.000,- k.k.
Bekijk 54 foto's
Bekijk 54 foto's
Kloosterstraat 10
Ruinen
Vraagprijs: € 599.000,- k.k.

Type object: landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1970
Perceeloppervlakte: 1668m2
Woonoppervlakte: 166m2
Inhoud: 1615m3
Aantal kamers: 9, waarvan 5 slaapkamers

Een prachtig, aan de rand van de dorpskern van Ruinen gelegen, landhuis met een prachtige besloten tuin en ruime mogelijkheden voor een dubbel woonhuis / generatiewoning voor 2 gezinnen. De praktijkruimte wordt thans gebruikt als fysiotherapie praktijk met oefenzaal maar kan eenvoudig worden verbouwd tot een extra woonhuis zodat er met 2 gezinnen gewoond kan worden. Ook zijn er ruime mogelijkheden de praktijkruimte te gebruiken voor bijvoorbeeld kinderopvang, groepsaccommodatie, Bed & Breakfast, kantoorruimte, atelier, etc.).

Ruinen, een dorp met ca. 3.700 inwoners, is gelegen in de gemeente De Wolden, waarbij het dorp voorheen, tot 1998, als zelfstandige gemeente opereerde. Het dorp heeft van oudsher een agrarisch karakter. Omliggende dorpen zijn o.a. Havelte, Ruinerwold en Ansen. Daarnaast ligt het dorp tegen het Nationaal Park Dwingelderveld aan, met als publiekstrekker de Schaapskudde van Ruinen. Er zijn diverse initiatieven om het dorp meer te betrekken bij het Dwingelderveld.

Ruinen is zeer toeristisch en heeft diverse primaire voorzieningen, o.a. een supermarkt, bakkerij, bloemisterij, boerderijwinkel ’t Vershuus, diverse horecagelegenheden en een rijk verenigingsleven met o.a. voetbal, tennis, volleybal, paardensport en gymnastiek. In Ruinen zelf is een basisschool aanwezig, voor het voortgezet onderwijs is men aangewezen op Hoogeveen en Meppel. Beide steden zijn prima bereikbaar zowel per fiets, auto als met het openbaar vervoer. Ook zijn stedelijke voorzieningen zoals theater, ziekenhuis etc. in beide steden aanwezig.

Landhuis:
Het riet gedekte landhuis is gebouwd omstreeks 1970, uitgevoerd in spouwmuren met hardhouten kozijnen en dubbele beglazing. Er is een sfeervolle besloten tuin op het zuiden met tuinhuis en dit allemaal aan de rand van Ruinen.

Indeling:
Hal met entree, meterkast, toiletruimte en trap naar de verdieping. Een ruime woonkamer met houtkachel en dubbele tuindeuren naar de fraaie besloten tuin op het zuiden en aansluitend een vernieuwde en moderne keuken met inbouwapparatuur, o.a. vaatwasser, koelkast, magnetron en separaat fornuis. Een gang met kleine kantoorruimte, een doorgang naar de berging en toegang tot de slaapkamer met aansluitend de badkamer met ligbad, doucheruimte en wastafel. Op de 1e verdieping bevinden zich een ruime overloop met 4 slaapkamers, waarvan 1 met balkon op het zuiden en een toiletruimte met cv ketel. Een vlizotrap geeft toegang tot de zolderberging.

De praktijkruimte:
De praktijkruimte is verbonden met de woning en heeft een eigen ingang. Op eenvoudige wijze is deze praktijkruimte naar eigen inzichten aan te passen naar een zeer ruime woning met alle voorzieningen op de begane grond. Ideaal voor gezinnen waarbij de ouders samen met de kinderen en kleinkinderen willen wonen.

Het betreft een degelijk gebouw, opgetrokken in spouwmuren, gedekt met pannen, voorzien van hardhouten kozijnen en dubbele beglazing. Het geheel is goed geïsoleerd en voorzien van een aparte cv-installatie (2012). De praktijkruime beschikt over eigen parkeergelegenheid.

Indeling praktijkruimte:
De praktijkruimte is thans voorzien van een eigen ingang met hal, gang en wachtruimte alsmede een doorgang naar het woongedeelte. Er zijn verschillende behandelkamers, een toiletruimte, een meterkast, een kleedruimte met 2 douches en een bergruimte aanwezig alsmede twee zolderbergingen. Aan de zuidzijde is een zeer grote kamer van 76 m², in te richten als woonkamer en keuken.

Algemeen:
Het woonhuis ligt tegen de kern van Ruinen zodat alle voorzieningen op loopafstand liggen.

Bestemmingsplan: "Ruinen" van gemeente de Wolden

Bestemming: Woondoeleinden, met als vermelding op de inventarisatielijst "praktijk met woongedeelte". In overleg met de Gemeente mag de woning gebruikt worden voor dubbele bewoning (kangoeroe woning / i-woning) omdat beide gebouwen met elkaar zijn verbonden.

Aanvaarding: In overleg.

Omschrijving

Een prachtig, aan de rand van de dorpskern van Ruinen gelegen, landhuis met een prachtige besloten tuin en ruime mogelijkheden voor een dubbel woonhuis / generatiewoning voor 2 gezinnen. De praktijkruimte wordt thans gebruikt... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: landhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1970
Perceeloppervlakte: 1668m2
Woonoppervlakte: 166m2
Inhoud: 1615m3
Aantal kamers: 9, waarvan 5 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com