Scheidingsweg 24, Een

Scheidingsweg 24 Een

Bekijk 62 foto's
Bekijk 62 foto's
Scheidingsweg 24
9342 TH Een
Verkocht onder voorbehoud

Melkveehouderijbedrijf
Oppervlakte: 28.75.75 ha.
Een akkerbouwwaardig melkveebedrijf gelegen in de kop van Drenthe met een totale (eigendoms) oppervlakte van 28.75.75 hectare. Tussen de plaatsen Een en Haulerwijk ligt deze melkveehouderijlocatie welke bestaat uit een degelijk verbouwde woonboerderij, een ligboxenstal (grotendeels van 2001) voor 102 stuks melkvee met bijhorend jongvee, machineberging, mestsilo, ruwvoeropslag, erf, tuin, ondergrond en verdere aanhorigheden, plaatselijk bekend Scheidingsweg 24, 9342 TH te Een. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor het gebruik van 16.83.59 hectare extra (pacht)-grond.

Algemeen:
Het melkveebedrijf is gelegen in een open weidegebeid in de kop van Drenthe en valt onder het plaatsje Een, echter voor de dagelijkse voorzieningen is men aangewezen voor het dorp Haulerwijk welke op ca. 2,5 kilometer afstand van het bedrijf is gelegen (met de fiets 2 km). Haulerwijk dorp is ontstaan in 1756 en telt ruim 3.200 inwoners. Vele voorzieningen zoals onder andere supermarkten, kerken, winkels, basisscholen, een sportvereniging en cafe’s zijn in het dorp aanwezig. Mocht dit niet toereikend zijn dan kan men voor de aanvullende voorzieningen terecht in de plaatsen Drachten (20 km.), Assen (25 km.) of Groningen (30 km.) waarvoor er rechtstreekse verbinden zijn met het openbaar vervoer.

De woning:
De woning is in de loop der jaren grotendeels verbouwd waarbij inmiddels het gehele gebouw in gebruik is voor woondoeleinden. Het oorspronkelijke voorhuis is uitgebouwd in het achterhuis tot de achtergevel aan toe. De woning is bijna noord-zuid gebouwd met aan de zuidkant de woonkamer met uitzicht over landerijen. Een deel van het achterhuis wordt als entree gebruikt en doet grotendeels dienst als berging. Wonen kan geheel op de begane grond. De woning is opgetrokken uit deels steens- en deels halfsteens muren welke vanaf de binnenzijde zijn geïsoleerd, daarnaast is een deel spouwmuren. Het achterhuis is gebouwd met houten gebinten welk keurig, recht en strak zijn. Dit geldt ook voor de dakcontructie die in 1986 is vervangen. De buitenzijde van de woning kenmerkt zich door 2 uilenborden op de topgevels.
Een CV-installatie voorziet de woning van verwarming en warm water. De woning is voorzien van dubbelglas welke in houten kozijnen zijn geplaatst.

Indeling:
Entree naar ruime woonkamer, aangrenzend de keuken, een bijkeuken met toilet en trap naar eerste verdieping. Achter de bijkeuken bevindt aan de één kant van het achter het resterende woongedeelte met 4 ruime slaapkamers met inbouwkasten en een grote badkamer met douche, ligbad, toilet en 2 wastafels. Aan de andere kant van het achterhuis bevindt zich de achter-entree / berging.

Een 5e slaapkamer, bergingskast en kantoorruimte bevinden zich op de eerste verdieping.

Ligboxenstal:
Deze oorspronkelijke ligboxenstal is in 2001 uitgebreid (verlengd met 3 spantvakken) en in het geheel voorzien van een compleet nieuwe bovenbouw en inrichting. Van de oorspronkelijke stal zijn slechts de mestkelders intact gebleven. De stal is opgebouwd met gegalvaniseerde spanten, gemetselde muren met windbreekgaas, een open nok en topgevels met damwandprofielplaten. Het windbreekgaas is elektrisch verstelbaar en voorbereid voor een weerstation.

In deze 3 + 1 rijige stal zijn er achter de melkstal 102 grootveeboxen en aan de andere zijde 41 boxen voor jongvee / droogstaand vee. Alle boxen zijn van het type ‘zwevend’ en voorzien van koematrassen met uitzondering van de boxen voor het kleinste jongvee, deze hebben rubberen matten. Daarnaast zijn er voor in de stal 4 strohokken met berijdbare roosters voor circa 25 kalveren en een Urban drinkautomaat. Voor de kleinste kalveren staan er buiten 6 eenlingboxen.

Voor het melkvee zijn er 4 krachtvoerautomaten met 2 voersoorten, een koeborstel, opgeruwde roosters, een mestschuif en veiligheidsvoerhek. Aan de zijde van het jongvee staat 1 krachtvoerautomaat en is voorzien van zelfsluitende voerhekken.

Voor in de stal is een entree met tanklokaal met eigen melktank van circa 8.000 liter, een kantoorruimte en een machinekamer met vacuümpomp, koelinstallatie en de eigen waterbron. Het water van de voorkoeler wordt apart opgevangen en gebruikt voor drinkwater voor het vee.

Melkstal:
De melkstal is een 2 x 6 visgraatmelkstal van Boumatic. De installatie is voorzien van koeherkenning, melkmeting en slanggeleiders. Het geheel is ruim, open en voorzien van lichtplaten voor veel lichtinval. Daarnaast is de melkstal voorzien van vloerverwarming.

Machine- en werktuigenberging:
Op het erf staat een machineberging van circa 15 x 20 meter met vrije overspanning.
Deze is opgebouwd met stalen spanten, gemetselde gevels, houten gordingen en is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De voorste topgevel is van damwandplaten en de achterste is voorzien van hout.. De schuur is voorzien van een grote schuifdeur en er is stroom aanwezig. De verharding bestaat deels uit beton, betonplaten en betontegels.

Mestopslag:
Onder de ligboxenstal is een opslagcapaciteit van circa 1.000 m³, naast de stal staat een mestsilo met een opslagcapaciteit van circa 650 m³. Voor de vaste mest is er een aparte sleufsilo gemaakt met betonnen keerwanden en een gierafvoer naar de mestkelder onder de stal.

Erfverharding en ruwvoeropslag:
Voor de opslag van ruwvoer zijn er 3 kuilplaten van respectievelijk 8 x 40 meter, 7 x 40 meter en 7 x 50 meter. Daarnaast is er een sleufsilo met betonnen keerwanden van 8 x 50 x 1.25 meter. De totale oppervlakte voor ruwvoeropslag is circa 1.350 m².

Het bedrijf wordt gecompleteerd door een goede en ruime erfverharding van circa 1.200 m². Voor en naast de gebouwen ligt asfalt, achter de gebouwen beton en betonplaten.
Op het erf staan 4 silo’s voor de opslag van krachtvoer met verschillende inhouden tot maximaal 16 ton, daarnaast is er een kunstmestsilo voor 12 ton kunstmest.

27.75.75 hectare huiskavel:
Aansluitend aan de bedrijfsgebouwen ligt 27.75.75 hectare cultuurgrond als huiskavel. De toegang naar de percelen kan via het betonnen kavelpad of via de openbare weg Scheidingsweg. Naar de percelen ligt een waterleiding voor het drinkwater van het vee welke is aangesloten op de eigen waterinstallatie. De grond bestaat uit een structuurrijke, goed onderhouden, veldpodzolgrond van lemig fijn zand (deels leemarm met zwak lemig fijn zand) met plaatselijk leem in de ondergrond. De draagkracht van de grond is evenals het opbrengend vermogen zeer goed. Deels is de kavel gedraineerd.

Extra (pacht)-grond:
Tegenover de bedrijfsgebouwen liggen 2 veldkavels gezamenlijk groot 6.87.49 hectare welke ook beweidbaar zijn. Op 500 meter afstand van de boerderij ligt een eveneens een veldkavel van 9.96.10 hectare. Deze kavels zijn in overleg beschikbaar bij het melkveebedrijf.

De huiskavel tezamen met de beschikbare pachtgronden maken dat er ruim 44,5 hectare cultuurgrond beschikbaar is bij het melkveebedrijf.

Bezichtiging uitsluitend op afspraak.
Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met: Erik Brink 06-54353827

Omschrijving

Een akkerbouwwaardig melkveebedrijf gelegen in de kop van Drenthe met een totale (eigendoms) oppervlakte van 28.75.75 hectare. Tussen de plaatsen Een en Haulerwijk ligt deze melkveehouderijlocatie welke bestaat uit een degelijk verbouwde woonboerderij, een ligboxenstal... Volledige omschrijving »

Video

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com