Zetelveenweg 1a, Sleen

Zetelveenweg 1a Sleen

Prijs op aanvraag
Bekijk 33 foto's
Bekijk 33 foto's
Zetelveenweg 1a
7841 BP Sleen
Prijs op aanvraag

Manegepensionstalling
Oppervlakte: 02.29.55 ha.
De manege Sleen, een begrip in Nederland. De manege waar de eerste verrichtingsonderzoeken voor hengsten werden gehouden en waar tot voor kort ook EPTM testen voor (KWPN) merries werden uitgevoerd. Het gaat hierbij om een manege met 2 overdekte rijbanen van 20 x 40 m. met ruimte voor tribune, een ruime kantine, 62 paardenboxen, een wasplaats, diverse opslagruimten, een buiten rijbaan een stapmolen voor 6 paarden en diverse paddocks. Het geheel staat op 1.13.50 ha. Het is mogelijk om meer grond bij te huren, dan is het geheel totaal 1.16.05 ha. Eveneens staat de gemeente positief tegenover de bouw van een bedrijfswoning.

Nadere omschrijving:
De eerste rijhal is gebouwd in 1992-1993 Deze is voorzien van een rijbaan van 20 x 40 m. met een staande tribune van 4 m. breed. Op deze tribune-ruimte is tevens een ruimte gerealiseerd waarin zich een keukenblok en frituuroven bevindt. De tribune bevindt zich aan de langszijde van de rijbaan. De rijhal is opgetrokken uit stalen spanten, betonnen wanden en een golfplaten dak. De zandbodem is voorzien van vlokken.

Aan de korte kant bevindt zich de sfeervolle kantine met bar en dubbele deur naar het ervoor gerealiseerde terras. De kantine is verhoogd aangelegd en over de gehele lengte voorzien van een glaswand zodat men ruim zicht heeft op de binnenrijhal. Boven de kantine bevindt zich een zeer royale jurykamer.
Deze is via de binnenrijhal te bereiken.

Aangebouwd aan de kantine en rijhal zijn de stallen en bijbehorende ruimtes, bestaande uit dames en herentoilet, kantoor, grote bergruimte/personeelsruimte, betegelde wasplaats voorzien van warm en koud water enkele zadelkamers en 50 paardenboxen in 2 keer 2 rijen, die allen zijn voorzien van drinkbakjes.

Van de 50 paardenboxen zijn 41 paardenboxen voorzien van schuifbare tussenwanden zodat deze boxen mechanisch uitgemest kunnen worden.

Ook is er nog een ruimte die voorzien is van een opvoelbox. De stalruimtes zijn voorzien van een plat dak met lichtkoepels en kunnen mechanisch geventileerd worden.

Aangebouwd aan het stallencomplex is een 2e rijbaan van 20 x 40 m. Deze is gebouwd in 1998 opgetrokken uit stalen spanten en damwandprofielen wanden op stenenvoet. Aan de langszijde bevindt zich weer een staande tribune van ca. 2 m. breed. De zandbodem in deze rijbaan is voorzien van vlokken. Via de rijbaan kan men
bij een tweede (afgesloten) stallenrij met 12 boxen. Aan de achterzijde van de rijhal bevindt zich over de volle breedte nog een overkapping voor opslag van materiaal en/of voer.

De buitenbak:
Voor de manege ligt de buitenrijbaan van 20 x 40 m. Deze is afgezet met hout en rubberband en voorzien van een zandbodem. Rondom de buitenrijbaan ligt een bossingel waardoor men ongestoord buiten getraind kan worden.

Stapmolen:
Deze is gelegen tussen de manege en de buitenrijbaan. Het gaat om een stapmolen voor zes paarden.
De stapmolen is afgezet met rubberband en de bodem is verhard met betonklinkers.

Paddocks en grasland:
Naast de manege liggen 5 ruime paddocks die deels zijn afgezet met hout en deels zijn afgezet met schriklint.
Aansluitend ligt er een weiland van ca. 2,5 ha.

De paddocks en het weiland worden door de gemeente voor een symbolisch bedrag in gebruik gegeven.

Milieuvergunning:

Op 16 juli 1996 heeft de voormalige gemeente Sleen een milieuvergunning afgegeven voor het Paardensportcentrum Sleen.

Voor een uitgebreide informatiebrochure verwijzen wij u naar onze website www.schelhaas.com.

Omschrijving

De manege Sleen, een begrip in Nederland. De manege waar de eerste verrichtingsonderzoeken voor hengsten werden gehouden en waar tot voor kort ook EPTM testen voor (KWPN) merries werden uitgevoerd. Het gaat hierbij om een... Volledige omschrijving »

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com