0528 - 264007
info@schelhaas.com

Sigerswald 11 Garyp

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Het bedrijf
Het betreft een modern en keurig onderhouden melkveebedrijf met een NB-vergunning voor 80 stuks melkvee en 75 stuks jongvee. Het bedrijf bestaat uit een aanzienlijke en imposante kop-hals-romp boerderij met dwarsstal, een in 2011 gebouwde serrestal met een Lely A3 melkrobot, een werktuigberging en een mestsilo. De locatie heeft een ruime huiskavel van 35.06.20 ha. en een veldkavel van 5.29.60 ha. op 1 kilometer afstand.

Ligging
Het melkveebedrijf is gelegen in Sigerswâld in de gemeente Tytsjerksteradiel. Sigerswâld is een buurtschap aan de zuidzijde van de N31 ten zuiden van Garijp, waaronder het officieel ook valt. De locatie biedt een mooie balans tussen de rustige landelijke sfeer en nabijheid tot belangrijke voorzieningen en steden. Garyp ligt op fietsafstand en biedt alle basisfaciliteiten zoals een supermarkt, basisschool, winkels en verschillende horecagelegenheden. Drachten en Leeuwarden liggen op 15 – 20 minuten rijden.

De woning
De woning (‘kop’) is gebouwd in 1947 en het woongedeelte is gerenoveerd en uitgebouwd in 2011. Het woongedeelte heeft een oppervlakte van circa 150 m² en is voorzien van zowel centrale- als vloerverwarming en is aangesloten op gas, water en elektriciteit.

Indeling:
Begane grond: Entree, bijkeuken, woonkamer met een in 2011 uitgebouwde, zeer royale serre. Open keuken met inbouwaparatuur, toilet, badkamer met inloopdouche en dubbele wastafel. Doorgang richting achterhuis
Verdieping: Overloop, 4 slaapkamers waarvan 2 met kajuit.

Schuur met dwarsstal
De schuur (‘romp’) met dwarsstal is gebouwd in 1947 en heeft een totale oppervlakte van circa 650 m². De schuur is voorzien van een betonzolder, houten gebinten, steensmuren en is toegankelijk middels een roldeur. De dakbedekking bestaat uit gebakken pannen, deels met riet onderschoten en nog een klein gedeelte voorzien van asbesthoudende golfplaten. De romp dient momenteel als garage, opslagruimte en berging.

Ligboxenstal
De moderne serrestal van 40 x 45m is gebouwd in 2011 en is afgelopen jaren voorzien van nieuw doek. Serrestallen staan bekend om hun vele licht en lucht. Dit heeft positieve effecten op de gezondheid, productie en vruchtbaarheid van de veestapel. De spantconstructie bestaat uit gegalvaniseerde staanders met 6 kappen. Aan de serrestal is het tanklokaal en de kantine/kantoor gebouwd.
Kenmerken:
• 120 ligboxen, 90 st. voor grootvee en 30 st. voor jongvee
• Diepstrooisel ligplaatsen met deels zwevende en deels R-boxen
• Potstalgedeelte 8 x 20m, strohok 4 x 7 m
• Zelfsluitend voerhek
• Dichte vloer met mestschuif
• Ventilatiegordijn
• Melkrobot Lely-A3 2006. Volledig gereviseerd
• Gedeeltelijk onderkelderd; 1000 m³
• 8.000 liter melkkoeltank

Machine en werktuigenberging
De werktuigenberging is oorspronkelijk gebouwd in de eind jaren ’80 en heeft afmetingen van 8 x 16 meter. De loods is voorzien van een betonnen vloer, een overheaddeur en een open ingang aan de zijkant aan de westkant. De helft van de loods wordt momenteel gebruikt voor jongvee. Hier bevinden zich twee strohokken. De loods is opgebouwd met stalen spanten, damwandprofielplaten en golfplaten (asbesthoudend).

Voorzieningen

Nutsaansluitingen:
• Stroomaansluiting incl. krachtstroom
• Gas
• Water
• IBA-systeem
• Glasvezel

Mestopslag:
Naast de 1.000 m³ mestopslag in de kelders onder de serrestal is er een mestsilo op het bedrijf aanwezig. De mestsilo heeft een inhoud van ca. 1.000 m³ en is gebouwd in 1982. In 2019 is op de mestsilo een nieuw dak geplaatst.
Totale mestopslag: ca. 2.000 m³.

Kuilopslag:
Sleufsilo: 8 x 40 x 1.75 meter met vloer van stelconplaten
Kuilplaat: 3 kuilplaten van ca. 8 x 35 meter met vloeren van stelconplaten

Overig:
Mestplaat van 7 x 17 meter met opstaande rand (gestort beton).
Diverse polyester silo’s voor krachtvoer- en kunstmestopslag.

Erfverharding:
Het complex is voorzien van ruim voldoende erfverharding alsmede een kavelpad

Bestemming en Vergunningen

Bestemming:
Het bedrijf valt onder het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2013’ van de gemeente Tytsjerksteradiel van 27 juni 2013. De bestemmingen voor het bedrijf zijn ‘Enkelbestemming Agrarisch’ en ‘Dubbelbestemming Waarde – Landschap’.
Bij de ‘Dubbelbestemming Waarde – Landschap’ is het het wijzigen van de verkavelingsstructuur die mede wordt bepaald door het slotenpatroon en door de houtsingels verboden. Deze dubbelbestemming heeft betrekking op minder dan de helft van het areaal van het melkveebedrijf.

Milieuvergunning:
Het bedrijf is in 2014 voorzien van een activiteitenbesluit in het kader van de milieuvergunning.

NB-vergunning:
Het bedrijf is voorzien van een rechtsgeldige NB-vergunning voor het houden van:
80 stuks melkvee
75 stuks jongvee
Met een totale NH3-emissie van 1.370,00 kg/jaar

Landbouwgronden:
Totale oppervlakte van 40.35.80 hectare waarvan ruim 1 hectare behoort tot ondergrond gebouwen en erf. Bij het bedrijf ligt een huiskavel van 35.06.20 ha en 5.29.60 ha ligt op 1 kilometer afstand. De grondsoort wordt op de bodemkaart aangemerkt als veldpodzolgronden en laarpodzolgronden. De gronden bestaan uit leemarm en zwak lemig fijn zand en zijn geschikt voor grasland, mais en grotendeels geschikt voor de akkerbouw.

Aanvullende verkoopinformatie:
Indien er een kettingbeding van toepassing is in verband met verkregen vrijstelling voor de overdrachtsbelasting op basis van artikel 15, lid 1 letter Q van de Wet op belastingen van rechtsverkeer zal deze door de koper worden overgenomen.

Het bedrijf zit in de B.T.W.-regeling. Bij de verkoop gaan wij ervan uit dat het bedrijf wordt overgedragen op basis van artikel 37d op de wet Omzetbelasting (de zogenaamde vestzak-broekzak regeling), hetgeen betekent dat bij de koper de gebruikelijke overdrachtskosten in rekening worden gebracht, waarna het bedrijf in de B.T.W.-regeling zit. In dit geval behoeft geen B.T.W. over de koopsom te worden betaald.

Voor nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met:
Paul van ’t Veer
Mob.: 06-14033303

Bezichtiging uitsluitend op afspraak.

N.B. Deze gegevens worden u zonder enige verplichting onzerzijds verstrekt. Wij doen onze uiterste best een zo nauwkeurig mogelijke beschrijving te geven van de werkelijkheid. Desondanks kunnen er afwijkingen optreden.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
Prijs op aanvraag
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Melkveehouderij
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1947

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
40 ha 35 a 80 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Bergum H
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken