0528 - 264007
info@schelhaas.com

Noorderweg 3 Tiendeveen

Prijs op aanvraag

Omschrijving

Hier proeft u passie voor biologische blauwe bessen
Namens onze opdrachtgevers bieden wij te koop aan een uniek en op prachtige locatie gelegen biologisch blauwe bessen bedrijf. Het bedrijf is SKAL, EKO en Demeter gecertificeerd.

Huidige ondernemers zoeken een overnamekandidaat(en) die het bedrijf als biologisch bessenbedrijf wil voortzetten en ontwikkelen. Het bedrijf met ruime bedrijfsgebouwen en
ca 11 ha blauwe bessen opstanden ligt aan de Noorderweg 3 te Tiendeveen, totaal groot 14.02.20 ha.

Algemeen:
Het dorp Tiendeveen heeft een eigen openbare basisschool, multifunctioneel centrum en enkele sportverenigingen. Daarnaast heeft het nabij gelegen Hoogeveen een groot aanbod stedelijke voorzieningen zoals gemeentehuis, ziekenhuis, theater, bus en treinstation, basisonderwijs, middelbaar onderwijs, sportverenigingen, ruim assortiment winkels, alle grote supermarkten, bouwmarkten etc.
Tevens is er een goede (vierbaans) wegverbinding in oostelijke richting naar Emmen, in noordelijke richting naar Assen en Groningen en in zuidelijke richting naar Zwolle.

Het bedrijf:
Noorderbos is een biologisch blauwe bessenbedrijf. Het bedrijf is in 2006 opgericht door
huidige eigenaren. Naast de verse bessen die in juli en augustus geoogst worden, zijn er unieke producten ontwikkeld die in biologische speciaalzaken door het hele land verkocht worden onder de merknaam PureBlu: sappen, siropen en diepvriesbessen. De herkenbare herkomst uit Drenthe, betrouwbaarheid en kwaliteit zijn belangrijke elementen in de afzetmarkt die de afgelopen jaren is opgebouwd. Zie ook www.noorderbos.nl.

Het bedrijf ligt goed ontsloten middels openbare toegangswegen. De totale blauwe bessen opstand staat op SKAL gecertificeerde grond, direct naast en achter de bedrijfsgebouwen.

Gecertificeerd biologisch:
De producten van het biologisch blauwe bessenbedrijf mogen het groene EU biologische keurmerk dragen. Het zwart-witte EKO keurmerk houdt in dat de biologische blauwe bessen van Noorderbos aan extra eisen voldoen. Zo is het bedrijf sinds 2021 ook Demeter gecertificeerd. Bij Demeter moet minstens 10% van de oppervlakte voor de natuur zijn en gelden nog strengere regels dan bij het gewone bio keurmerk.

Gecertificeerd biologisch producten
Een kleine greep uit de PureBlu producten. De producten zijn gemaakt van pure en eerlijke biologische blauwe bessen. De eigen gemaakte producten worden onder de merknaam PureBlu op de markt gebracht.
De blauwe bessen worden o.a. verwerkt in: pure sappen, traditioneel bereide siropen, Drentse Aa zuivel, Ijs, en vers ingevroren biologische blauwe bessen.

De woning:
De woning is in 1976 op traditionele wijze gebouwd en in 1977 voorzien van een aanbouw aan de achterzijde van de woning. Deze ruimte doet nu dienst als kantine met sanitair, berging en geeft entree tot de woning. Daarnaast is eind jaren negentig een serre gerealiseerd aan de voorzijde van de woning. Bijna alle ramen zijn voorzien van dubbel glas. Spouwmuren zijn geïsoleerd met glaswol. Het woongedeelte is voorzien van TonZon vloerisolatie . Het geheel wordt verwarmd middels radiatoren met een HR combi ketel uit 2016.

Indeling begane grond:
Entree met hal en bijkeuken, ruime berging met vlizotrap naar bergzolder, woonkeuken, woonkamer met aansluitend kantoorruimte en berging met CV ketel. Afsluitbare serre aan de woonkamer. Hal met toilet, meterkast en trapopgang naar de verdieping.

Indeling verdieping:
Via de trapopgang bereikt u op de eerste etage de overloop, welke toegang geeft tot drie slaapkamers met vaste kasten en badkamer met toilet, ligbad en douchecabine.

Bedrijfsgebouw 1) Waterbassin:
De voormalige pluimveestal (1978) is voor ca 85% van het totale oppervlak omgebouwd tot waterbassin. Het bassin heeft een opslagcapaciteit van ca 500 m3.
Aan de voorzijde staan de technische installaties van het irrigatiesysteem, zoals waterpompen, waterfiltersystemen en automatische aansturing van de kranen in het veld.
De constructie, bestaande uit stalen spanten en houten gordingen, is eind 2017 voorzien van nieuwe stalen dakplaten. Op het dak zijn in 2018 zonnepanelen aangebracht, met een capaciteit van 28.000 kwh.

Bedrijfsgebouw 2) Fruitloods:
De voormalige aardappelloods (1983) doet dienst als bewaring van biologische blauwe bessen en ruimte voor opslag van machines en oogstfust.
De totale oppervlakte bedraagt ca 592 m2.
De constructie, bestaande uit stalen spanten en houten gordingen, is eind 2017 voorzien van nieuwe geïsoleerde sandwichpanelen. Tevens zijn de wanden toen voorzien van extra isolatie.
In de ruimte zijn drie koelcellen gerealiseerd, waarvan de laatste in 2022 in gebruik is genomen. De drie koelcellen hebben een inhoud van ca 84, 180 en 90 m3.
Aan weerszijden van de loods zijn in 1989 twee grote overkappingen gebouwd van ca 118 m2 en 169 m2 groot.

Erfverharding:
Het erf is goed toegankelijk en is voorzien van ca 650 m2 erfverharding.

Landbouwgrond:
Het totale kadastrale perceel inclusief bedrijfsgebouwen beslaat 14.02.20 ha, waarvan ca 11 ha bessen opstanden. In totaal staan er ca 40.000 blauwe bessen struiken, bestaande uit 8 hoofdrassen, met daarnaast kleine aantallen van oude en nieuwe rassen. Het geheel is voorzien van een uitgebreid ondergronds leidingenstelsel voor het druppelirrigatiesysteem en voor nachtvorstberegening.

Het gaat om veenkoloniale grond met als basis lemig fijn zand met een organisch stofgehalte dat globaal van oost naar west oploopt van 6% naar 12%. Op 60 tot 80 cm diepte begint een leemlaag met daarop drainage buizen om de 9 meter, die in 2006 vernieuwd zijn.
De grond is sinds 1 juli 2006 steeds beheerd volgens de Skal richtlijnen.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Koopprijs
Prijs op aanvraag
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Hoofdfunctie
Overig agrarisch
Soort bouw
Bestaande bouw

Oppervlakten en inhoud

Totaal hectare
14 ha 2 a 20 ca

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Hoogeveen S 1165
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Omvang
Geheel perceel
Bekijk alle kenmerken

Als eerste het nieuwste aanbod?

Als eerste het nieuwste aanbod?