Wonen en werken in het buitengebied

Ten Arlo 3 Zuidwolde

Koopsom:€ 875.000,- k.k.
Bekijk 52 foto's
Bekijk 52 foto's
Ten Arlo 3
Zuidwolde
Koopsom:€ 875.000,- k.k.

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1736
Perceeloppervlakte: 9152m2
Woonoppervlakte: 504m2
Inhoud: 1980m3
Aantal kamers: 13, waarvan 7 slaapkamers

Hierbij verstrekken wij u geheel vrijblijvend informatie over:
Een werkelijk schitterend en rustig gelegen geheel verbouwde Saksische woonboerderij (rijksmonument en beschermd dorpsgezicht), ook geschikt te maken voor dubbele bewoning, met stookhok, kapschuur en karakteristieke schuur, staand op 9.152 m² grond, plaatselijk bekend Ten Arlo 3 te Zuidwolde Dr.

De boerderij ligt, samen met een andere Saksische boerderij, aan een rustige klinkerweg in het buurtschap Ten Arlo; een beschermd dorpsgezicht, gelegen tussen Hoogeveen (ca. 2 km) en Zuidwolde (ca. 2,5 km). Ten Arlo bestaat grotendeels uit een zevental monumentale boerderijen met overwegend woon/zakelijke bestemmingen niet alleen agrarisch, één is het twee sterrenrestaurant De Groene Lantaarn.
Daarnaast ligt de boerderij centraal in Noord en Oost-Nederland, nabij de A28 en A37. Groningen, Zwolle, Heerenveen, Emmen en Ommen zijn alle binnen 20 – 45 autominuten goed bereikbaar.

De boerderij is oorspronkelijk gebouwd in 1736 van steen (thans spouw), is gedekt met riet en voorzien van muur-, vloer- en plafondisolatie. De gebinten en de gehele kapconstructie is van eikenhout.
De houten kozijnen zijn grotendeels voorzien van dubbele beglazing.
De gehele boerderij is in 1992 onder monumentenzorg geheel gerestaureerd en verbouwd, ook het rieten dak is goed onderhouden. Het voegwerk is in 2003 vervangen. In 2014 en 2016 is de buitenzijde van boerderij en bijgebouwen geschilderd.
Er is een schotelantenne aansluiting met 2 satelietontvangers. Binnenkort aangesloten op het de Woldenglasvezelnetwerk.

De verwarming in de boerderij vindt plaats via vloerverwarming en radiatoren en een CV-ketel (2008), met een separate boiler. Een 2e CV-ketel (1999), dient als back up.
Daarnaast is er mechanische ventilatie aanwezig, een krachtstroomaansluiting en een eigen waterbron (voor de tuin) op ca. 10 meter diepte.

Indeling begane grond:
Een zijentree (voordeur) met ruime hal en aansluitende ruime gang (2014), meterkast, een zij entree (achterdeur), een bijkeuken met keukenblok (2014), een ruime toiletruimte met hangend toilet, urinoir en fontein.
Een ruime woonkamer met originele schouw, een opkamer met provisiekelder, een open keuken (2007) met natuurstenen aanrechtblad, keramische kookplaat, afzuigkap, oven, magnetron en vaatwasser en een voorraadkast.
Verder is aanwezig een ruime badkamer (2014), voorzien van inloopdouche met dubbele showerdouches en sunshower, Duravit sensowash wandcloset, dubbele wastafel, verwarmde spiegel met aansluitend de ruime ouderslaapkamer met vaste kastenwand.
Aan de andere kant van de centrale gang bevindt zich een werkkamer, een kamer met een luxe badkamer, voorzien van jacuzzibad, douchecabine en wastafel en een aansluitende kamer met sauna en zonnebank.

De deel is ingericht als extra ruime woonkamer (2014) met een open keuken en een eigen entree, hal en toilet. Het achterste gedeelte van de boerderij kan zonder veel extra kosten eenvoudig als extra zelfstandige woning worden ingericht. De extra badkamer en een toilet zijn hiervoor ook al aanwezig alsmede een vaste tweede trap naar de verdieping.

Indeling 1e verdieping:
Boven het voorhuis bevinden zich 2 eenvoudige slaapkamers met een overloop en 2 inloop kasten, te bereiken via een vaste trap in het voorhuis. Hier bevindt zich ook de CV-ruimte voorzien van de 2 ketels, de boiler en een waterontharder.

Het achterhuis op de verdieping is in stijl verbouwd (1999), bestaande uit 4 kamers allen voorzien van wastafel en 1 met douche, een ruime bergkamer en een toiletruimte, voorzien van hangend toilet en wastafel.

Schuur:
De vrijstaande karakteristieke Saksische schuur is gebouwd van hout, op een stenen fundering en is gedekt met riet. Deels geïsoleerd en voorzien van verwarming, water en elektra.

Stookhok:
Het stookhok is gebouwd van steen en gedekt met pannen en onder monumentenzorg geheel in stijl gerestaureerd (2003). Het stookhok is geïsoleerd en voorzien van elektrische vloerverwarming.

Indeling kapschuur:
In de tuin staat een karakteristieke houten kapschuur (2012), gedekt met originele pannen, voorzien van carport voor 2 auto’s en een afsluitbare en geïsoleerde ruimte met houten zoldering en betonvloer, in gebruik als buitenberging. Aansluitend een hondenren met overkapping.

Algemeen:
Het betreft een degelijk en sfeervol verbouwde monumentale boerderij met mooie combinaties van oude en moderne elementen. Er is een ruime parkeergelegenheid met daarnaast veel privacy, meerdere terrassen en een grote vijver met terras. De vrije ligging wordt versterkt door een ruim gazon, het uitzicht over de landerijen, de brink van Ten Arlo en aansluitend het eigen perceel weiland.

Door de unieke, rustige ligging en de karakteristieke uitstraling van het geheel, is het een ideaal (dubbel) woonobject in combinatie met een eigen bedrijf aan huis. De Wolden is een
actieve en zakelijk betrokken gemeente en biedt (nieuwe) ondernemers in de buitengebieden
volop de ruimte en kansen in voormalige agrarische panden.

Naast rustig en stijlvol wonen met veel privacy, kan het een goede uitvalsbasis zijn voor uw bedrijf. Kom kijken en laat u overtuigen van de haast onbeperkte mogelijkheden van deze boerderij.

Naam bestemmingsplan: Buitengebied de Wolden
Bestemming: Woon- en werkdoeleinden, beschermd dorpsgezicht, rijksmonument
Oplevering: in overleg
Koopsom: € 875.000,- k.k.

N.B. Deze gegevens worden u zonder enige verplichting onzerzijds verstrekt.

Omschrijving

Hierbij verstrekken wij u geheel vrijblijvend informatie over: Een werkelijk schitterend en rustig gelegen geheel verbouwde Saksische woonboerderij (rijksmonument en beschermd dorpsgezicht), ook geschikt te maken voor dubbele bewoning, met stookhok, kapschuur en karakteristieke... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1736
Perceeloppervlakte: 9152m2
Woonoppervlakte: 504m2
Inhoud: 1980m3
Aantal kamers: 13, waarvan 7 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com