Wonen en werken in het buitengebied

Langewijk 4
Elim

Verkocht

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning

Bouwjaar: 1899
Perceeloppervlakte: 26885m2
Woonoppervlakte: 225m2
Inhoud: 785m3
Aantal kamers: 6, waarvan 3 slaapkamers

Brochure downloaden »

Delen op Facebook

Een idyllisch, op historische Drentse grond gelegen, rietgedekte woonboerderij, omgeven door oude eikenbomen en diverse soorten vruchtbomen, met aangrenzend weilanden en een schitterend vrij uitzicht over het omringende landschap, staand op 2.68.85 ha. grond, plaatselijk bekend Langewijk 4 te Elim.

De woonboerderij is gelegen tussen Hollandscheveld en Elim. Elim kent diverse voorzieningen, zoals een supermarkt, 2 basisscholen, een kleding-, bloemen- en verswinkel, een café/eetgelegenheid en diverse sportverenigingen. Voor de overige voorzieningen is men aangewezen op Hollandscheveld, gelegen op ca. 6 km. afstand of op Hoogeveen, gelegen op ca. 10 km. afstand. De woning is gelegen op ca. 1 km. afstand van natuurgebied Schoonhoven; een recreatieplas met bosgebied. De woning is centraal gelegen ten opzichte van autosnelwegen A-37 en A-28.

De witte boerderij ligt landelijk, midden in het perceel en wordt omgeven door weilanden. De boerderij is gebouwd in 1899 en is vanaf 2002 van binnen onder architectuur geheel vernieuwd en aangebouwd. Het registergoed is aangesloten op de reguliere nutsvoorzieningen, zoals water, gas, elektriciteit en riolering. De woning is voorzien van nieuwe installaties als centrale ventilatie, centrale vloerverwarming en stofzuigsysteem en is goed geïsoleerd. De gehele inhoud bedraagt ca. 785 m³.

Indeling:
Begane grond: ruime hal met toegang tot royale bijkeuken, voorzien van wasmachine- en drogeraansluiting. Er is een hooizolder aanwezig boven de bijkeuken, met ruimte voor een seizoen hooi.
Een werkplaats en berging te bereiken via een vlizotrap, een atelier en een grote serre, geschikt als wacht- en praktijkruimte, maar ook als zitkamer.
In de boerderij bevindt zich een gang, een gastentoilet, een grote, gezellige woonkeuken met Portugees zandstenen schouw met open haard, inbouwkeuken voorzien van fornuis met uniek tegeltableau, afzuigkap, vaatwasser en koelkast, een inloop provisiekast en een keldertje.
Via de woonkeuken verkrijgt men toegang tot de woonkamer (ca. 27 m²), welke is voorzien van zwevende eikenhouten Franse vloerdelen, een originele voormalige bedstede en een schoorsteen voor een houtkachel.

Er is een ouderslaapkamer met aangrenzend een badkamer, voorzien van ligbad, toilet, dubbele wastafel en douchecabine. Tevens is er een logeerkamer, met aangrenzend een eigen badkamer, voorzien van douche, wastafel en toilet.

Op de verdieping bevindt zich een vide met zit- slaapkamer en een berging.

Vrijwel vanuit alle vertrekken van de boerderij heeft men een zeer mooi uitzicht op de tuin en/of op de omgeving, waar herten, fazanten, hazen en andere dieren in het wild te zien zijn.

Er is een grote, fraai aangelegde tuin, groot ca. 4.000 m², met oude bomen en waterpartijen (inclusief grondwatervoorziening), hoogstam boomgaard met hardglazen kas, aangelegd bosje met bomen en paden. De aanliggende gedraineerde weilanden zijn voorzien van 3 stallen.

Aanvullende bijzonderheden:
- Plavuizen op de drempelloze begane grond met vloerverwarming
- Voorkamer voorzien van eiken vloer
- 1e verdieping voorzien van laminaatvloer
- Grotendeels kunststof kozijnen
- Een carport geschikt voor 2 auto’s
- De omheining is voorzien van schrikdraad
- Gedraineerde weilanden
- Een diepe regenput, waar hemelwater op geloosd wordt met overloop naar riolering.

Algemeen:
Het is een prachtig geheel, ideaal geschikt voor mensen die van rust en ruimte houden, voor tuinier- of dierenliefhebbers of belangstellenden die een praktijk willen voeren.

Bestemming: Woondoeleinden
Waterschapslasten: € 239,99
Ruilverkavelinglasten: n.v.t.
Onroerende zaakbelasting
- Eigenaarsgedeelte: € 539,-

Oplevering: in overleg

N.B. Deze gegevens worden u zonder enige verplichting onzerzijds verstrekt.