Wonen en werken in het buitengebied

de Mars 4
Dalen

Verkocht

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning

Bouwjaar: 1912
Perceeloppervlakte: 7345m2
Woonoppervlakte: 140m2
Inhoud: 1000m3
Aantal kamers: 5, waarvan 4 slaapkamers

Brochure downloaden »

Delen op Facebook

Een karakteristieke boerderij (1912), welke in 1963 aan de voorzijde is uitgebouwd. Verder bevinden zich op het perceel o.a. een ruime berging/garage en veldschuren. Het perceel is 0.73.45 ha. groot. Plaatselijk bekend De Mars 4 te Dalen.

De boerderij is gelegen in het buitengebied van Dalen (gemeente Coevorden), in een landelijk gebied met mooie vergezichten. De rust en vooral de ruimte van dit gebied zijn kenmerkend voor deze omgeving. Ondanks de ligging is 'het leven' dichtbij. De op- en afritten van de N-34 zijn binnen 5 autominuten te bereiken. Dalen is een typisch Drents dorp met 2 molens en meerdere voorzieningen, zoals basisonderwijs, winkels, diverse horecagelegenheden, meerdere verenigingen op allerlei gebied en Centerparcs "Huttenheugte" met een zwemparadijs aan de zuidzijde van Dalen. Tevens is onlangs "Plopsaland Indoor Coevorden" geopend. Dit overdekte attractiepark is gelegen naast
het Centerparcs en geschikt voor jonge kinderen.
Een manege ligt op enkele minuten afstand. Voor verdere voorzieningen is men aangewezen op het zuidelijk gelegen Coevorden op ca. 8 km. of het noordelijk gelegen Emmen op ca. 14 km afstand met een uitstekend winkelniveau, cultureel aanbod en het Noorder Dierenpark. Verder ligt de boerderij op redelijk korte afstand van de snelweg A-37.

De boerderij is gebouwd van steen (grotendeels spouw), is gedekt met riet en de uitbouw is gedekt met pannen. Het woongedeelte is voorzien van dubbele beglazing en is aangesloten op de openbare riolering. De verwarming geschiedt door middel van centrale verwarming (2002).

Indeling:
Zij-entree met dwarsgang, hieraan gelegen zijn de woonkamer, de woonkeuken, de badkamer, welke voorzien is van douche, ligbad en wastafel. De verdieping is vanuit deze dwarsgang te bereiken via de trap.
Aan de linkerkant van de gang komt men in de woonkeuken (ca. 20 m²), gelegen aan de zijkant van de boerderij (de zuidkant), met aansluitend een werk-/hobbyruimte, groot ca. 12 m², met vaste kasten.

Vanuit de woonkeuken komt men in de ruime bijkeuken. Hier vindt u de aansluiting voor de wasmachine. In deze bijkeuken bevindt zich ook een deur naar het achterhuis.
Op de verdieping bevinden zich 4 ruime slaapkamers.

Het achterhuis is traditioneel gebouwd, terwijl het dak rust op een vierkant houten stiepverband. Het dak is voorzien van stalen dakpanplaten. De vloeren zijn van beton. Het achterhuis doet op dit moment dienst als werkplaats, garage en bergruimte.

Een voormalige veestal, welke momenteel deels gebruikt wordt als kippenhok en deels als garage.

Een ruime, grotendeels open veldschuur, bestaande uit twee gedeelten, in totaal 30 m. x 10 m. Het geheel is opgebouwd uit stalen profielen op betonnen stiepen. Het opgaande werk is gemetseld en deels bekleed met damwandprofielplaten. De dakplaten zijn de asbestvrije variant.

Naam bestemmingsplan: Buitengebied Dalen
Bestemming: BD2, Beekdalen 2, aanduidingen: grondgebonden agrarisch bedrijf

Waterschapslasten: € 384,74
Ruilverkavelingslasten: n.v.t.
Onroerende zaakbelasting
- Eigenaarsgedeelte: € 800,72

Oplevering: in overleg

N.B. Deze gegevens worden u zonder enige verplichting onzerzijds verstrekt.