Scheidingsweg 24, Een

Scheidingsweg 24 Een

Koopsom:€ 449.000,- k.k.
Bekijk 46 foto's
Bekijk 46 foto's
Scheidingsweg 24
Een
Koopsom:€ 449.000,- k.k.

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1927
Perceeloppervlakte: 9350m2
Woonoppervlakte: 179m2
Inhoud: 1104m3
Aantal kamers: 6, waarvan 4 slaapkamers

Tussen de plaatsen Een en Haulerwijk ligt deze agrarische bestemde locatie welke bestaat uit een verbouwde woonboerderij met een melkveestal (grotendeels van 2001) een machineberging met verdere aanhorigheden die bij het melkveebedrijf horen, gelegen op 9.350m². Eventueel is er meer grond beschikbaar.

Algemeen:
Het melkveebedrijf is gelegen in een open weidegebied in de kop van Drenthe en valt onder het plaatsje Een, echter voor de dagelijkse voorzieningen is men aangewezen op het dorp Haulerwijk welke op ca. 2,5 kilometer afstand van het bedrijf is gelegen (met de fiets 2 km). Haulerwijk dorp is ontstaan in 1756 en telt ruim 3.200 inwoners. Vele voorzieningen zoals onder andere supermarkten, kerken, winkels, basisscholen, een sportvereniging en cafe’s zijn in het dorp aanwezig. Mocht dit niet toereikend zijn dan kan men voor de aanvullende voorzieningen terecht in de plaatsen Drachten (20 km.), Assen (25 km.) of Groningen (30 km.) waarvoor er rechtstreekse verbindingen zijn met het openbaar vervoer.

De woning:
De woning is in de loop der jaren grotendeels verbouwd waarbij inmiddels het gehele gebouw in gebruik is voor woondoeleinden. Het oorspronkelijke voorhuis is uitgebouwd in het achterhuis tot de achtergevel aan toe. De woning is bijna noord-zuid gebouwd met aan de zuidkant de woonkamer met uitzicht over de landerijen. Een deel van het achterhuis wordt als entree gebruikt en doet grotendeels dienst als berging. Wonen kan geheel op de begane grond. De woning is opgetrokken uit deels steens- en deels halfsteens muren welke vanaf de binnenzijde zijn geïsoleerd, daarnaast is een deel spouwmuren. Het achterhuis is gebouwd met houten gebinten welke keurig, recht en strak zijn. Dit geldt ook voor de dakconstructie die in 1986 is vervangen. De buitenzijde van de woning kenmerkt zich door 2 uilenborden op de topgevels.
Een CV-installatie voorziet de woning van verwarming en warm water. De woning is voorzien van dubbelglas welke in houten kozijnen zijn geplaatst.

Indeling:
Entree naar de ruime woonkamer, aangrenzend de keuken, een bijkeuken met toilet en trap naar de eerste verdieping. Achter de bijkeuken bevindt aan de één kant van het achter het resterende woongedeelte met 4 ruime slaapkamers met inbouwkasten en een grote badkamer met douche, ligbad, toilet en 2 wastafels. Aan de andere kant van het achterhuis bevindt zich de achter-entree / berging.

Een 5e slaapkamer, bergingskast en kantoorruimte bevinden zich op de eerste verdieping.

Ligboxenstal:
Deze oorspronkelijke ligboxenstal is in 2001 uitgebreid (verlengd met 3 spantvakken) en in het geheel voorzien van een compleet nieuwe bovenbouw en inrichting. Van de oorspronkelijke stal zijn slechts de mestkelders intact gebleven. De stal is opgebouwd met gegalvaniseerde spanten, gemetselde muren met windbreekgaas, een open nok en topgevels met damwandprofielplaten. Het windbreekgaas is elektrisch verstelbaar en voorbereid voor een weerstation. De stal is groot ca. 23 x 55 meter = 1.265 m².

Machineberging / opslagloods:
Op het erf staat een machineberging / opslagloods groot ca. 265 m² met vrije overspanning.
Deze is opgebouwd met stalen spanten, gemetselde gevels, houten gordingen en is gedekt met asbesthoudende golfplaten. De voorste topgevel is van damwandplaten en de achterste is voorzien van hout.. De schuur is voorzien van een grote schuifdeur en er is stroom aanwezig. De verharding bestaat deels uit beton, betonplaten en betontegels.

Erfverharding:
De totale erfverharding rond en achter de bedrijfsgebouwen is ruim 2.000 m² en bestaat uit grotendeels asfalt, beton en betonplaten.

Bestemming:
De locatie is gelegen in het bestemmingsplan Buitengebied van de gemeente Noordenveld en valt onder artikel 5 Agrarisch - Agrarisch Bedrijf.

Omschrijving

Tussen de plaatsen Een en Haulerwijk ligt deze agrarische bestemde locatie welke bestaat uit een verbouwde woonboerderij met een melkveestal (grotendeels van 2001) een machineberging met verdere aanhorigheden die bij het melkveebedrijf horen, gelegen op... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar: 1927
Perceeloppervlakte: 9350m2
Woonoppervlakte: 179m2
Inhoud: 1104m3
Aantal kamers: 6, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com