Zuiderdiep 64, Valthermond

Bekijk 33 foto's
Bekijk 33 foto's
Zuiderdiep 64
Valthermond
Verhuurd

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 8500m2
Woonoppervlakte: 150m2
Inhoud: 550m3
Aantal kamers: 7, waarvan 4 slaapkamers

Een aan het Zuiderdiep te Valthermond gelegen degelijke en zeer goed onderhouden veenkoloniale boerderij met een modern woongedeelte en een goed geïsoleerde bedrijfsloods. Het geheel staat op 6.000 m² en is voorzien van een ruime erfverharding, een ruime besloten tuin met houten bijschuur/ garage en overkapt terras.

De boerderij ligt nabij de Valtherblokken en Valthe en op korte afstand van Emmen met al zijn voorzieningen. De boerderij ligt aan 1 zijde mooi vrij en heeft voldoende privacy door o.a. een ruime en goed onderhouden, deels besloten tuin.

Het betreft een in 1938 degelijk gebouwde traditionele veenkoloniale boerderij, opgetrokken in steens muren en het woongedeelte in spouwmuren met een deels een beschoten kap met 2 schoorstenen en gedekt met pannen. Het woongedeelte is ca. 10 jaar geleden goed verbouwd en is ook goed onderhouden. Het bedrijfsgedeelte is traditioneel gebouwd met gebinten en is grotendeels in originele staat met een ingebouwde deels geïsoleerde bedrijfsruimte.

Indeling begane grond:
Een hal met aansluitende gang en meterkast, een toilet met hangend closet, een woonkamer /TV-kamer met gashaard, een badkamer met dubbele wastafel/ badmeubel, een douche en ligbad met doorgang naar de ouder slaapkamer voor in de boerderij op de plaats van de vroegere baanderdeuren. De slaapkamer is voorzien van een eikenhouten vaste kastenwand. Verder is een tweede slaapkamer aan de voorzijde van de boerderij. De ruime woonkamer met tuindeuren, vrij dragende betonnen vloeren en vloerverwarming ligt aan de zuidzijde van de boerderij met veel ligt inval in de woonkamer. In de woonkamer is een gesloten trapopgang en kleine kantoorruimte onder de trap. Aansluitend is er een woonkeuken met moderne aanbouwkeuken o.a. voorzien van koelkast, vaatwasser en een inductie kookplaat met oven.
Achter de keuken is een achter entree met hal, toilet met hangend closet, een betegelde ruimte met douche en ruimte voor wasmachine, kastruimte en doorgang naar de deelruimte.

Op de verdieping bevindt zich een kleine overloop met twee slaapkamers beide voorzien van een dakkapel met veel lichtinval.

Het bedrijfsgedeelte is gedekt met pannen met een deelruimte voorzien van betonnen vloeren en de originele houten gebinten met in de achtergevel een goede schuifdeur en enkele loopdeuren. Deze deelruimte wordt thans gebruikt als opslagruimte. Totaal groot ca. 400 m².

Het geheel is goed strak van muren en van dak met zinken goten, glas in loodramen met twee originele schoorstenen en een ruime met pannen gedekte dakkapel. Het woongedeelte van de boerderij zit goed in de verf deels met grenen- en deels met hardhouten kozijnen in het woongedeelte en gedeeltelijk dubbele beglazing.
Tevens zijn de benodigde nutsvoorzieningen aanwezig inclusief riolering, CAI en een Cv-installatie met een HR-combiketel van 2005.

De bijgebouwen:
Aan de noordwestzijde van de boerderij nabij het woongedeelte is een ruime houten garage annex tuinhuis en een overdekt terras met aansluitend de ruime en deels besloten tuin.

Achter de boerderij ligt een ruime erfverharding van ± 1.400 m² betonklinkers, een goede geïsoleerde bedrijfsloods welke is gebouwd omstreeks 1990, groot 15 x 25 m., opgetrokken in damwand met drukvaste wanden, een vrije overspanning en gedekt met asbestvrije golfplaten en dakisolatie van tempex. Het dak is voorzien van ± 120 zonnepanelen met omvormers in de loods . De loods is voorzien van een grote overheaddeur.

Daarnaast is er een aan derden verhuurde machineschuur welke is gebouwd omstreeks 2000, groot 16 x 30 m. opgetrokken in damwand met een vrije overspanning en gedekt met asbestvrije golfplaten. De schuur is aan de binnenzijde geïsoleerd met PUR schuim en heeft een aparte afdeling met mechanische koeling voor de opslag van een ruime hoeveelheid pootgoed in kisten.

Al met al betreft het een moderne akkerbouw locatie met moderne en functionele gebouwen welke zeer geschikt zijn om als tweede akkerbouw locatie in gebruik te nemen. Het bedrijf is ook voor andere doeleinden zeer geschikt met een modern en goed onderhouden woongedeelte met veel wooncomfort.

Huurprijs van de boerderij is € 900,- per maand, exclusief kosten voor gas, water en elektra.
De huurprijs van de bedrijfsloods en het inpandige bedrijfsgedeelte is € 975,- exclusief BTW per maand.

Ter zekerheidstelling van de verhuur wordt een waarborgsom ter grootte van 2 maanden huur gesteld. Voor de overige verhuurvoorwaarden kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Bestemming: Agrarisch.

Aanvaarding: In overleg.

Omschrijving

Een aan het Zuiderdiep te Valthermond gelegen degelijke en zeer goed onderhouden veenkoloniale boerderij met een modern woongedeelte en een goed geïsoleerde bedrijfsloods. Het geheel staat op 6.000 m² en is voorzien van een ruime... Volledige omschrijving »

Kenmerken

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte: 8500m2
Woonoppervlakte: 150m2
Inhoud: 550m3
Aantal kamers: 7, waarvan 4 slaapkamers
Alle kenmerken »


Locatie

Nieuwsbrief


Op de hoogte blijven van nieuwe ontwikkelingen en ons aanbod?


Contact


Schelhaas Makelaardij
Griendtsveenweg 27
7901 EB Hoogeveen

0528 - 264007
info@schelhaas.com