Wonen en werken in het buitengebied

Jongkindt Conincklaan 1
Boschoord

Vraagprijs: € 575.000,- k.k.

Type object: landhuis, vrijstaande woning

Bouwjaar: 1973
Perceeloppervlakte: 3601m2
Woonoppervlakte: 177m2
Inhoud: 580m3
Aantal kamers: 6, waarvan 3 slaapkamers

Brochure downloaden »

Delen op Facebook

Een zeer uniek, op een schitterende open plek midden in het bos van het maar liefst 61 km² grote Drents-Friese Wold gelegen woonhuis met aanbouw, staand op een ruime kavel eigen grond, groot 3.601 m², plaatselijk bekend Jongkindt Conincklaan 1 te Boschoord. Eigen grond is uniek in deze omgeving.

De woning is keurig onderhouden en is te bereiken via een 650 meter lang zandpad met naastgelegen fietspad, waarna u een schitterend mooie locatie treft, midden in het bos, waar men volop kan genieten van de rust en de natuur. Het is een ideale onthaastplek. De naastgelegen buren bevinden zich op meer dan 250 meter afstand, maar geregeld treft men hier reeën, vossen, eekhoorns etc. aan.

Boschoord is een buurtschap behorende tot de gemeente Westerveld in de provincie Drenthe. Het buurtschap ligt op de grens met de provincie Friesland, tussen Boijl en Doldersum.
Het ontstaan van Boschoord hangt samen met de geschiedenis van de Maatschappij van Weldadigheid, die in 1818 werd opgericht. Het dorp was één van de zeven koloniën van deze organisatie.
In Boijl bevindt zich een basisschool op ca. 3 km. afstand. Het dorp Vledder is gelegen op ca. 6,5 km. afstand en Diever is gelegen op ca. 10 km. afstand, beide met alle primaire voorzieningen, een basisschool, diverse sportverenigingen en een bruisend horecaleven. Diever is ook bekend als “Shakespeare” dorp; één van de toeristische trekpleisters in de nabijheid. Voor de overige voorzieningen kunt u onder andere in Steenwijk goed terecht. Op minder dan 30 km. afstand is zowel Meppel, Heerenveen, Hoogeveen en Assen te bereiken.

Het oorspronkelijke woonhuis is gebouwd in 1973, uitgevoerd in spouwmuren en gedekt met pannen (in 1999 vervangen). Het onder architectuur aangebouwde woongedeelte (B+O architecten) is in 2005 uitgevoerd in houtskeletbouw en is groot ca. 65 m². Beide delen zijn voorzien van dak-, muur-, en vloerisolatie. De kozijnen zijn van hardhout, waarvan 15 Meranti kozijnen in het oude woongedeelte in 2003 zijn vervangen. Er is overal dubbele beglazing aangebracht. De verwarming en warmwatervoorziening wordt geregeld middels een CV-ketel van 2015. Ook is er vloerverwarming aangebracht in alle betonnen vloeren in de woning. Er zijn veel grindvloeren aangebracht.
In 2009 is de keuken, toilet en de badkamer vernieuwd.
In 2016 is het buitenschilderwerk van zowel de woning als de schuur gedaan.
Er zijn twee schotelantennes en 3 schotelantenne aansluitingen. Tevens is er mechanische ventilatie aangebracht.

Indeling oorspronkelijke woongedeelte:
Eetkamer gelegen aan de voorzijde van de woning, met aansluitend de keukenruimte met zijentree, onder andere voorzien van 5 pits gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, 2 kasten met uitdraaibare pannenlades, kelderkast, voorraadkast en designradiator, een badkamer, voorzien van wastafelmeubel en douche, een hal met voordeur, toiletruimte, voorzien van hangend toilet met fontein en trap naar de verdieping boven het oorspronkelijke woongedeelte, waar zich een overloop bevindt alsmede 2 slaapkamers. Via de keuken verkrijgt men toegang tot de woonkamer met dubbele tuindeuren naar het overdekte terras en schitterend uitzicht. Doordat de oorspronkelijke woonkamer aan één kant is opengebroken, waaraan de aanbouw is gerealiseerd, is een ruime woonkamer ontstaan. Van hieruit verkrijgt men toegang tot het aangebouwde gedeelte, hier bevindt zich een deel van de woonkamer, alsmede een bijkeuken met zijdeur en een ruime ouderslaapkamer met openslaande deuren naar het overdekt terras, met aansluitend een badkamer, voorzien van ligbad, douchehoek, dubbele wastafel en hangend toilet. Via een trap in de woonkamer is een kantoorruimte te bereiken met vide en zicht op de slaapkamer. De draagbalken boven de slaapkamer zijn voldoende om ook hier een extra kamer te realiseren.
Bijgebouwen:
In 2001 is de schuur verbouwd en geïsoleerd en in 2012 gerenoveerd, waarbij aan 3 zijden de houten buitenkant is vervangen inclusief garagedeuren. Ook zijn er 3 nieuwe kozijnen geplaatst met dubbel glas. In deze schuur bevindt zich tevens een gaskachel en een bergzolder.

In 2003 is een carport gerealiseerd voor 3 auto’s. In 2015 is een deel afgesloten voor schuurruimte.

Een kas.

Verder is er een mooie tuin aangebracht met grote vijver, een barbecue tuin, borders, een ruim gazon, verharde caravanplaats en een inrit met rotonde. Tevens is er een eigen waterbron.

Algemeen:
Indien men een plek zoekt waar men nog echt rust kan vinden en kan genieten van de natuur, midden in het bos, in een goed onderhouden woning dan is dit een droomlocatie!

Bestemming :
Wonen, voormalige boerderijpanden, dubbelbestemming waarde archeologie 3, dubbelbestemming waarde landschap 1

Ruilverkavelingslasten : n.v.t.

Oplevering : in overleg.