Wonen en werken in het buitengebied

Zuidwolderweg 40
Echten

Verkocht

Type object: woonboerderij, vrijstaande woning

Bouwjaar: 1777
Perceeloppervlakte: 3200m2
Woonoppervlakte: 130m2
Inhoud: 400m3
Aantal kamers: 5, waarvan 3 slaapkamers

Brochure downloaden »

Delen op Facebook

De zeer vriendelijk ogende woonboerderij, genaamd “De Brouwerij”, aan de rand van het pittoreske dorp Echten. Aan de voorzijde van de woonboerderij ligt bos terwijl u achter de boerderij vrij uitzicht heeft over de landerijen. De woonboerderij bieden wij aan op een ruime kavel van 3.200 m². De naast de boerderij gelegen ligboxenstal is reeds gesloopt, hiervoor in de plaats wordt een woonhuis gebouwd welke op ruime afstand van de boerderij komt te liggen.

Echten is gelegen binnen Gemeente De Wolden. Een deel van het dorp is beschermd dorpsgezicht. Verder beschikt het dorp over diverse Rijksmonumenten en een basisschool. Bekende trekpleisters zijn o.a. “’t Huus met de Belle” en “Tea Time”, daarnaast is camping “De Westerbergen” gelegen binnen de dorpsgrenzen wat zorgt voor een toeristische trekpleister. Voor de primaire levensvoorzieningen, middelbare scholen, ziekenhuis, culturele activiteiten en een ruim aanbod aan sportvoorzieningen etc. kunt u terecht in de stad Hoogeveen op ca. 4 kilometer afstand, Zuidwolde op ca 5 kilometer afstand of Ruinen op ca 7 kilometer afstand.

De woonboerderij:
De boerderij is gebouwd omstreeks 1777 en in de loop der jaren normaal onderhouden en op plekken gerenoveerd. De boerderij is gebouwd met een sporenkap met riet gedekt, steens muren en deels dubbele beglazing.
De woonboerderij wordt verwarmd middels gaskachels.

Indeling:
Entree vanaf het pompstraatje met toiletruimte en doucheruimte, woonkeuken met toegang tot de woonkamer, slaapkamer, toiletruimte en doucheruimte. In de keuken is een trapopgang naar de verdieping alwaar een overloop met 2 slaapkamers, welke beiden een dakkapel hebben.
Het achterhuis is toegankelijk vanuit de hal en verkeerd nog in originele staat.

Schuren:
Naast de woonruimte staat nog het originele stookhok, welke thans in gebruik is als berging. Achter de boerderij staat een karakteristieke gepotdekselde schuur met rietenkap. Naast de boerderij bevindt zich nog een voormalige veeschuur.

Algemeen:
Het geheel is normaal onderhouden.

Naam bestemmingsplan : Zuidwolderweg 40, Echten
Bestemming : Wonen

Oplevering : In overleg