Wonen en werken in het buitengebied

De Hullen 11
Drijber

Verkocht

Type object: eengezinswoning, vrijstaande woning

Perceeloppervlakte: 9180m2
Woonoppervlakte: 123m2
Inhoud: 390m3
Aantal kamers: 4, waarvan 3 slaapkamers

Brochure downloaden »

Delen op Facebook

Een zeer mooi te midden van de landerijen gelegen boerderij, bestaande uit een vrijstaande woning met een dubbele karakteristieke landbouwschuur, veeschuur, nieuwe kapschuur en stookhok, staand op 0.91.80 ha. grond, gelegen tussen Drijber en Mantinge, plaatselijk bekend De Hullen 11 te Drijber. De woning ligt centraal gelegen op ca. 8 km. afstand tussen Beilen, Westerbork en Hoogeveen. Eventueel is aansluitend extra grond bij te koop. Woningruil in Beilen is bespreekbaar.

Algemeen:
De woning met bijgebouwen en het door bomen omzoomd erf met ca. 80 meter lange oprijlaan, is gelegen in het landelijk gebied, op ca. 2,5 km. afstand van het dorp Drijber. Op ruim 0,5 km. afstand ligt een uitgestrekt natuurgebied. De woning biedt volop uitzicht over de omliggende landerijen, met het hierachter gelegen Linthorst-Homankanaal. Drijber is gelegen in de gemeente Midden-Drenthe, het gemeentehuis staat in Beilen.

De woning:
De oorspronkelijke boerderij is gebouwd vóór 1915 en is in 1946 voorzien van een kap en staat vrij van de overige schuren. De woning is traditioneel gebouwd met steens muren die aan de binnenkant voorzien zijn van isolatie, houten vloeren met uitzondering van keuken en doucheruimte (deze hebben een vloer van beton), een Perfora zoldering en een beschoten kap, voorzien van dakisolatie en sterk gevelwerk met harde steen. De woning is voorzien van een dubbelwandige rvs schoorsteenpijp met een houtkachel die de woning ruimschoots kan verwarmen. De warmwatervoorziening wordt geregeld via een elektrische boiler.
De woning is verder voorzien van de originele grenen houten kozijnen met grotendeels dubbele beglazing. De verdieping is volledig geïsoleerd door middel van glaswol en HR-glas in de kozijnen. De windveren van de woning zijn in 2014 vervangen en de woning is aangesloten op het gemeentelijk riool. Ook is er een digitenne-aansluiting. In 2015 is de woning buitenom geschilderd.

Indeling van de woning:
Een keuken met zijentree met inbouwkeuken geplaatst in 2003, voorzien van koelvriescombinatie, vaatwasser, elektrische oven en een gaskookplaat met afzuigkap. Het werkblad is van beton. Achter de keuken bevindt zich de eenvoudige douche met wastafel. Verder is aanwezig een ruime woonkamer, groot ca. 37 m², met houtkachel en een schitterend weids uitzicht over de omgeving, een gang met voordeur, meterkast en toilet. Naast de gang bevindt zich een hal met aansluiting voor de wasmachine en een vernieuwde trap naar de verdieping.
De recent gerenoveerde verdieping is voorzien van drie slaapkamers, waarvan één masterbedroom met inloopkast en er is een separaat toilet met fontein.
Er is een zolderruimte aanwezig, te bereiken via een vlizo-trap.

Schuur met dubbele kap:
Een traditioneel gebouwde landbouwschuur, gebouwd in 1946 en circa 420 m² groot. Het betreft een degelijke landbouwschuur, met gedeeltelijk betonvloer en gedeeltelijk straatklinkers, steens muren en gedekt met pannen en met A.B.C. golfplaten. De helft van deze schuur is voormalige koestal met zolder en wordt thans gebruikt voor opslag. De schuur is voorzien van krachtstroom- en wateraansluiting. De aangebouwde fietsenschuur is ca. 6 m² groot.

Schuur gebouwd in 1968:
Aan de zijkant van het erf staat een schuur van ca. 12 x 20 meter (ca. 240 m²). De schuur is voorzien van twee paardenboxen. De rest van de ruimte wordt nu gebruikt als opslag. De schuur is opgetrokken uit steens muren en is gedekt met A.B.C. golfplaten.

Kapschuur gebouwd in 2014:
Deze schuur, groot ca. 95 m², biedt ruim plaats aan vier grote auto’s en is opgetrokken uit halfsteens metselwerk tot een halve meter vanaf het maaiveld en gaat over in hout met het bekende potdekselsysteem. Het dak is voorzien van sandwichpanelen met zinken goot.

Stookhok:
Verder staat er een stookhok tussen de grote schuur en de woning, die wordt gebruikt als bijkeuken, groot ca. 16,5 m².

Tuin en erf:
Het erf is voorzien van een ruime erfverharding van betonklinkers.
Er zijn beukenhagen aangebracht, een moestuin en fruitbomen.

Bijbehorende grond::
Ca. 5.000 m² bestaat uit weiland (zandgrond).
Ca. 860 m² bestaat uit bos.

Bezichtiging uitsluitend op afspraak.

Naam bestemmingsplan: Buitengebied Midden Drenthe
Bestemming: Agrarisch met waarden 1, grondgebonden agrarisch bedrijf
Dubbelbestemming archeologie 2
Gebiedsaanduiding milieuzone: hydrologische beïnvloeding.

Ruilverkavelingslasten: n.v.t.

Oplevering: in overleg